Meidän puisto -toimintamalli

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Haluaisitko pitää lähialueesi nykyistä paremmassa kunnossa? Meidän puisto -toimintamallissa vapaaehtoiset voivat hoitaa lähiviheralueensa, solmitun hoitosopimuksen mukaan yhteistyössä kaupungin kanssa.

Hoitosopimuksen tehtyä osapuoli tai kiinteistö voi leikata nurmikkoa, raivata pientä vesaikkoa, poistaa haitallisia vieraslajeja tai niittää kaislikkoa rannalta. Kaupungin kanssa solmitun hoitosopimuksen avulla saatte luvan hoitaa omaa lähiviheraluetta kaupungin ohjeistuksen mukaan.

Hoitotoimet pohjautuvat olemassa olevaan kaupungin suunnitelmaan alueen käytöstä. Puiden raivaaminen Meidän puisto -toiminnassa on rajattu niihin risukoihin, jotka katkeavat raivaussaksilla. Omaa pihaa ei saa rajata suuremmaksi eikä sopimus salli istuttaa kasvillisuutta. Kaupungin aluetta ei saa sulkea muilta käyttäjiltä, vaan sen on pysyttävä kaikkien käytössä olevana yleisenä viheralueena.

Kaupungin tavoite toiminnassa on sitouttaa kuntalaisia pitämään lähialueensa puistot siistinä, lisätä kuntalaisyhteistyötä ja edistää lähivälittämistä kaupunginosissa.

Jos haluat kunnostaa lähialuettasi, voit ehdottaa sitä palautepalvelun kautta tai sähköpostilla jaana.junkkari@espoo.fi.

Kerro viestissäsi, mitä haluat tehdä ja liitä mukaan kuvia alueesta. Me arvioimme, sopiiko se Meidän puisto -hankkeeksi. Sen jälkeen laaditaan yhdessä hoitosopimus, jossa sovitaan alueen siivouksen ja kunnostuksen periaatteista.

Lisätietoja: asiakaspalvelupäällikkö Jaana Junkkari, 040 147 5833 tai 09 816 25013