Korteaiheinen kadunnimi Lehtokortteentie Kortesmäessä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.4.2018 klo 16.06

Lehtokortteentie – Ängsfräkensvägen on katu Kalajärven Kortesmäessä. Nimenaiheena on lehtokorte, jota kasvaa Espoonkin metsissä. Nimenvalintaan ovat vaikuttaneet myös tienoon Kortes-alkuiset paikannimet, kuten alueennimi Kortesmäki – Kortesbacken.

Nimi Lehtokortteentie – Ängsfräkensvägen otettiin käyttöön 2017. Se ja muut lähistön uudet kaavanimet on suunniteltu 2008. Nimet sisältyvät asemakaavaan, joka on vahvistettu 2014.

Lehtokortteentie on aiempi Kortesmäentien osa. Nimi Kortesmäentie – Kortesbacksvägen annettiin 1974. Katuverkkoon suunniteltujen muutosten takia osuudelle oli annettava asemakaavassa uusi nimi.

Kortes-alkuiset nimet, kuten Kortesmäentie – Kortesbacksvägen ja Kortesmäki – Kortesbacken, perustuvat perinteiseen maastonimeen Kortesbergen.

Kortes-nimien takia kaavanimistön aiheiksi otettiin juuri kortteita. Asemakaavassa Lehtokortteentiellä on muutama sivukuja, muun muassa Peltokortteenkuja – Åkerfräkensgränden.

Nimenaiheita on saatu muistakin lähistön metsä- ja suoluonnon kasveista. Lehtokortteentien pohjoispäässä on esimerkiksi Suokukankaari – Blomrisbågen.

(Viikon nimi 15/2018. Sami Suviranta, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.)