Länsimetron toisen vaiheen asemien työmaat täyttyvät taiteesta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.8.2020 klo 11.31

Katutaideteokset elävöittävät viiden tulevan metroaseman ympäristöä Espoo-päivästä 28.8.–29.8.2020 alkaen. Länsimetron matalan kynnyksen katutaideprojektissa 12 taiteilijaa tai yhteisöä pääsi toteuttamaan teoksensa metrotyömaan aitoihin. Mukana on yksityisiä henkilöitä lapsista aikuisiin sekä erilaisia toimijoita kuten Espoon kirjailijat ry, partion lippukunta, espoolaisia päiväkoteja ja Diakonissalaitos. 

Espoo-päivästä alkaen metrotyömaiden ympärillä on mahdollista käydä tekemässä taidekierros ja tutustua uusiin teoksiin, jotka elävöittävät asuinympäristöjä kesään 2021 saakka. 

Teoksissa heijastu vat  Espoon luonto ja merenläheisyys 

Teoksia on yhteensä 14 kappaletta ja ne sijoittuvat metrotyömaiden aitoihin Finnoosta Kivenlahteen.Teokset on toteutettu erilaisia tekniikoita käyttäen: työmaa-aidoista löytyy muun muassa spray- ja akryylimaalauksia, tulostustyö sekä tekstejä.  

Lisäksi Espoonlahden ja Kivenlahden metroaseman työmailla on vapaasti käytössä olevat katutaideseinät. 

Katutaideteosten teemoina nousee vahvasti esille asuinympäristöille tunnusomaiset piirteet ja espoolaisille tärkeät asiat. Espoon upea luonto metsineen ja eläimineen sekä merenläheisyys  näyttelevät useammassakin teoksessa pääosaa. 

Mila Uleniuksen ja Katri Väätäsen katutaideteos, jossa on merimaisemaa.
Taiteilijat Mila  Ulenius  ja Katri Väätänen omistavat katutaideteoksensa Kivenlahdelle  -  a suinalueelle, jossa he molemmat ovat asuneet vuodesta 2001 alkaen.  Kuva: Länsimetro. 

Uusien asemien työt ovat  aikataulussa – rakentaminen päättyy vuonna 2023 

Länsimetron toinen vaihe tuo mukanaan viisi uutta asemaa metron reitille.Uudet Finnoon, Kaitaan, SoukanEspoonlahden ja Kivenlahden asemat tuovat mukanaan seitsemän kilometriä pitkän ratalinjan ja maanlaisen metrovarikon. Metron jatke vauhdittaa lisäksi kaupunkikehitystä sen varren kaupunginosissa. Rakentaminen on käynnissä kaikilla asemilla ja ratalinjalla. Lisäksi varikolla ollaan jo testausvaiheessa. Työt etenevät aikataulussa 

Kaikkiin katutaideteoksiin, niiden sijaintipaikkoihin ja tekijöihin voit lisäksi tutustua Länsimetron verkkosivuilta.