Kaupunkipyöräkausi avataan etuajassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.3.2020 klo 16.53

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy etuajassa

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy Espoossa ja Helsingissä tänä vuonna normaalia aikaisemmin. Koko kauden osto avataan kaupunkipyöräsivustolla 19.3. ja pyöriä pääsee käyttämään 23.3. alkaen. Kaikki asemat eivät kuitenkaan ole vielä tuolloin käytössä.

Koronavirustilanteen kärjistyessä Helsingin kaupunki, HKL ja Espoon kaupunki päättivät aikaistaa kaupunkipyöräpalvelun käyttöönottoa. Kaupungit pyrkivät hidastamaan koronaviruksen leviämistä. Tässä kaupunkipyöräkauden aikaistaminen todettiin yhdeksi mahdolliseksi toimenpiteeksi.

Kaupunkipyöräasemien asennustilannetta ja pyörien saatavuutta voi seurata kaupunkipyöräsivuston asemakartalla ja Reittioppaassa. Muutamien asemien paikkoja on muutettu työmaasta tai muusta syystä johtuen. Muuttuneiden asemien sijainnit näet täältä.

Kaudella 2020 tulee olemaan käytössä yhteensä 242 pyöräasemaa Helsingissä ja 109 Espoossa. Yhteensä asemia on 351 ja pyöriä noin 3 500. Kaupunkipyöräkauden aikana asemien sijainnit ja pyörien saatavuus näytetään HSL:n Reittioppaassa, jossa voi tehdä myös reittihakuja kaupunkipyörillä. 

Vikailmoituksen teko on entistä helpomaa

Kaupunkipyöräkausi maksaa 30 euroa, yksi päivä 5 euroa ja viikko 10 euroa. Kukin tuote sisältää rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja ja lisämaksusta voi polkea pidempiäkin matkoja. Koko kauden tuote on voimassa lokakuun loppuun asti.

Vanhat asiakkaat saavat uusittua koko kauden käyttöoikeuden muutamalla klikkauksella. Heidän kannattaa kirjautua omalle kaupunkipyöräsivulleen ja käydä tarkistamassa, että maksukortin tiedot ovat kunnossa.

Palvelun parantamiseksi vikailmoitusten tekemistä pyritään helpottamaan. Vikailmoituksen voi jatkossa tehdä omalla kaupunkipyöräsivulla matkahistorian yhteydessä, jolloin aseman ja pyörän tiedot tulevat ilmoitukseen automaattisesti. Omalle kaupunkipyöräsivulle pääsee kirjautumaan HSL-tunnuksella. Vikailmoituksen voi tehdä kaupunkipyöräsivustolla myös ilman kirjautumista, jolloin asiakkaan tulee itse syöttää aseman nimi tai pyörän numero.

Lue lisää kaupunkipyöristä ja rekisteröidy käyttäjäksi HSL:n sivuilla