Kaupunkipyöräkausi käynnistyy 1.4. – Espooseen luvassa kaksi uutta asemaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.3.2019 klo 14.56

Kaupunkipyörät ilmestyvät Espoon katukuvaan

Kaupunkipyörät ilmestyvät pian taas katukuvaan, sillä uusi kaupunkipyöräkausi alkaa Espoossa ja Helsingissä huhtikuun alussa. Espoon osalta palvelu laajenee kahdella uudella asemalla ja 20 uudella pyörällä.

Kaudelle 2019 Espooseen on luvassa kaksi uutta kaupunkipyöräasemaa, joista molemmat sijoitetaan Otaniemeen. Laajennuksen myötä Espoossa on käytössä yhteensä 107 asemaa ja 1 070 kaupunkipyörää.

Uusien asemien lisäksi Espoossa tehdään kaksi asemansiirtoa tulevalle kaudelle. Aikaisemmin Leiritorilla sijainnut asema siirretään Ruukinrantaan, Elfvikintien varrella sijaitsevan pysäköintialueen yhteyteen. Edellisenä vuonna Leppävaaran Adjutantinkadulla sijainnut asema siirretään puolestaan Tapiolaan, Itätuulenkujan ylätasolle.

Espoon asemien lisäksi käytössä on kauden alkaessa noin 150 pyöräasemaa Helsingissä. Kaupunkipyöräpalvelu laajenee merkittävästi toukokuussa, jolloin käyttöön otetaan 88 uutta asemaa lähinnä Pohjois- ja Itä-Helsingissä. Laajennuksen jälkeen käytettävissä on Helsingissä ja Espoossa yhteensä noin 345 asemaa ja 3 450 pyörää.

Kaupunkipyörien käyttäminen on helppoa

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena, minkä ansiosta pyörillä voi halutessaan ajaa molempien kaupunkien välillä. Lainatun pyörän voi palauttaa kumman tahansa kaupungin kaupunkipyöräasemalle.

Rekisteröityminen palveluun on jo avoinna. Koko kauden käyttäjäksi voi rekisteröityä HSL:n palvelussa, osoitteessa kaupunkipyorat.hsl.fi. Vanha asiakas voi sivustolle kirjauduttuaan uusia koko kauden käyttöoikeuden yhdellä klikkauksella. Uuden asiakkaan tulee luoda HSL-tunnus ja syöttää palveluun maksukorttinsa tiedot.

Katso tästä lähin kaupunkipyöräasemasi: https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi/stations