Espoon keskus

Junaradan varrella sijaitseva Espoon keskus on Espoon uudistuva sydän, jossa yhdistyvät erinomaiset liikenneyhteydet, monipuoliset ja kehittyvät palvelut sekä suomalainen kulttuurimaisema.

Tulevaisuudessa alueen saavutettavuus paranee entisestään. Kaupunkiradan jatke Leppävaarasta odottaa toteutuspäätöstä lähivuosina. Myös nopea ratayhteys Turkuun eli niin sanottu Tunnin juna -hanke on vireillä.

Espoon keskusta uudistetaan tulevien vuosien aikana. Tavoitteena on muuttaa entinen virastokeskus moderniksi kaupunkikeskukseksi ja aiempaa viihtyisämmäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi.

Vanhoja rakennuksia puretaan. Palvelujen ja joukkoliikenteen äärelle rakennetaan asuintaloja ja korkeatasoiset kevyen liikenteen kulkureitit. Virastokeskukseen nousee myös Espoolaistentalo, josta tulee espoolaisten ja kaupungin henkilöstön kohtaamispaikka.

Voimakkaasti kehittyvän kaupunkikeskuksen kupeessa virtaa Espoonjoki, jonka rannalla sijaitsee Espoon tuomiokirkko, Espoon tärkein historiallinen rakennus.

Espoon pohjois- ja keskiosien kehittäminen etenee laajemmaltikin, sillä alueen yleiskaava on tulossa pian nähtäville. Siinä alueelle kaavaillaan lisää asumista, sekä parempia palveluita ja liikenneyhteyksiä. Tavoitteena on, että muutos toteutuu kestävällä tavalla niin ihmisen, luonnon kuin taloudenkin näkökulmasta.

Oletko rakennuttaja tai sijoittaja? Tutustu tarkemmin Espoon keskuksen mahdollisuuksiin (englanniksi).

Lisätietoa:

Projektinjohtaja Mikko Kivinen, mikko.kivinen@espoo.fi, 043 824 9578.