Uudisasukkaana muuttuvassa Espoon keskuksessa – viihtyisää ja rauhallista meininkiä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.8.2020 klo 8.15

Äskettäin Espoon keskukseen muuttanut Aleksi Rikkinen on tyytyväinen uuteen asuinalueeseensa. Espoon keskuksessa korostuu alueen kompakti koko sekä palveluiden läheisyys. Uudistusten ja keskuksen yleisilmeen parantamisen myötä Rikkisen uusi asuinalue ja sen mukavuudet parantuvat entisestään.

Rakennusalalla työskentelevä maanrakennusliikkeen työmaapäällikkö Aleksi Rikkinen muutti helmikuun lopussa Espoon keskuksen juna-aseman vieressä sijaitseviin uusiin moderneihin kerrostaloihin. 28-vuotias Rikkinen on ollut iloinen valinnastaan ja viihtynyt uudessa omistusasunnossaan hyvin.

Espoon keskuksen lähialueet ovat Rikkiselle jo entuudestaan tuttuja, ja työn avulla alueeseen on päässyt tutustumaan enemmän, minkä takia muuttaminen uudistuvaan keskukseen ei huolestuttanut Rikkistä. Keskukseen Rikkistä vetivätkin palveluiden läheisyys sekä alueen tulevaisuuden uusi ilme.

Rikkinen kertoo, että hänen uudella asuinalueellaan on todella rauhallista asua.  “Kun olin nuori, Espoon keskuksella oli varsin erilainen maine. Nykyisin täällä on todella rauhallista ja aivan erilainen meininki”, Rikkinen kiteyttää.

Lähiseutua tutuksi sähköpotkulaudalla

Espoon keskuksen kompaktin koon myötä lyhyitä matkoja on ollut helppoa kulkea uudella sähköpotkulaudalla, jonka Rikkinen äskettäin osti itselleen. “Potkulauta on todella näppärä kulkupeli kierrellä Espoon keskusta ja nähdä lähialueen paikkoja”, Rikkinen kertoo. Yhdellä akunlatauksella voikin lautailla 20 kilometrin verran, joka riittää keskuksen kiertelyyn moneen otteeseen.

Lisäksi Rikkinen mainitsee, että sähköpotkulaudalla on tullut löydettyä uusia ulkoilualueita myös Latokasken sekä Espoon keskuspuiston alueilta. Sähköpotkulaudat ovatkin yleistyneet myös Espoon katukuvassa viime vuosien aikana.

Kuvassa on Aleksi Rikkinen seisomassa asuntonsa sisäpihalla sähköpotkulautansa kanssa.
Sähköpotkulauta on Rikkiselle näppärä kulkupeli liikkua lähialueella. Kuva: Wilhelmina Paananen.

Palvelut lähellä asukasta

Uudella asuinalueellaan Rikkinen on tyytyväinen palveluiden saatavuuteen. “Espoon keskuksessa palvelut ovat jo valmiiksi hyvät. Vierestä löytyy kaikki, mitä ihan peruselämiseen tarvitsee”, Rikkinen kertoo.

Julkisen liikenteen juna- ja bussiyhteydet sijaitsevat Rikkisen asunnosta kätevästi lähellä. Kauppakäynnit hoituvat Entressessä tai Espoontorilla, joihin molempiin on lyhyt matka, vaikka ihan kävellen.

Espoon keskuksen uusi aikakausi

Espoon keskus on tulevaisuudessa saamassa uuden ilmeen. Kokonaisvaltaisessa uudistuksessa vanha virastokeskus uudistuu moderniksi ja viihtyisäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi, joka rajautuu puistoon ja uuteen toriin taideteoksineen. Alueelle rakennetaan uusia asuintaloja sekä liike- ja toimistotiloja.

Lisäksi tulevaisuudessa alueen saavutettavuus paranee entisestään suunnitteilla olevan kaupunkiradan sekä vireillä olevan niin sanotun Tunnin juna -hankkeen myötä.

Rikkinen odottaa innolla Espoon keskuksen yleisilmeen kohentamista. Uusien puistojen ja muiden viihtyvyyttä lisäävien tekijöiden myötä uusi asuinalue ja sen mukavuudet parantuvat entisestään.

Havainnekuva Espoon keskuksen uudistuvasta ilmeestä.
Espoon keskus uudistuu. Entinen virastokeskus muuttuu moderniksi kaupunkikeskukseksi ja aiempaa viihtyisämmäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Anttila & Rusanen.