Tietoa Keilaniemen jalankulkuyhteyksistä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.1.2020 klo 9.42

Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalveluun on tullut viime aikoina paljon palautetta Keilaniemen jalankulkuyhteyksistä. 

Tilapäisen kävelysiltayhteyden suunnittelu Keilaniemenpuistosta tunnelin kannelta metroasemalle on parhaillaan käynnissä. Koska kävelysilta saattaa olla paikallaan useita vuosia, silta täytyy suunnitella ja toteuttaa lähes pysyvän sillan vaatimusten mukaisesti. Pitkähköstä käyttöiästä johtuen myös sillan esteettisyyteen tulee kiinnittää huomiota. 

Kaupunkitekniikan keskuksessa ymmärretään, että kävelysiltaa kovasti kaivataan, joten sillan toteutusta pyritään kiirehtimään. Tällä hetkellä tunnelin kannelta Keilaniemeen kulkee ainoastaan alueen eteläpäässä oleva reitti, joka aiheuttaa erityisesti pohjoispuolelta tuleville pitkähkön kiertomatkan. 

Keilaniemenpuistosta alas Keilaniemeen on suunnitelmassa myös pohjoispuolelta kulkeva jalankulku- ja pyörätie, joka voidaan toteuttaa sen jälkeen, kun sinne alkuvuodesta aloitettavan toimistorakennuksen rakennustyö on valmistunut, eli oletettavasti kahden vuoden kuluttua. 

Suunnitteilla olevan kävelysillan toteutus vaatii toimenpideluvan, jonka käsittely saattaa tuoda viivettä asiaan. Tavoitteena on kuitenkin saada kävelysilta toteutettua vuoden 2020 aikana.