Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjasto uudistui

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.8.2019 klo 15.49

HSL Julkaisi 8/2019

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjasto uudistui 12.8.2019 samaan aikaan, kun HSL:n joukkoliikenne siirtyi syysaikatauluihin.

HSL:n runkoverkko kasvaa ja vahvistuu entisestään tulevina vuosina. Osana tätä muutosta bussilinjat Pohjois-Espoossa ja Leppävaarassa saivat uudet reitit.

Nainen ostaa bussilippua kuljettajalta.
Uusi runkolinja kulkee kymmenen minuutin välein. Kuva: HSL

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran uuden linjaston myötä runkobussilinjoja tuli yksi lisää, kun linja 200 aloitti liikenteen Elielinaukion ja Espoon keskuksen välillä. Vielä ainakin vuoden ajan linja kulkee tunnuksella 235, vaikka linjan reitti ja aikataulut muuttuivat jo 12.8.2019 tulevan runkolinjan mukaiseksi.

Uuden linjaston tarkoituksena on ollut selkeyttää bussiliikennettä muun muassa linjojen erilaisia kirjainversioita karsimalla ja tukeutua entistä vahvemmin HSL:n runkoverkkoon, johon kuuluvat metro, lähijunat ja HSL:n runkobussilinjat. Etelä-Espoossa bussilinjasto uudistui jo viime vuoden alussa. Alueen bussilinjaston edellinen suurempi muutos tehtiin vuonna 2002, kun Leppävaaran kaupunkijunarata otettiin käyttöön.

Tulevalla vuosikymmenellä edessä on lisää muutoksia HSL:n runkoverkkoon.
Esimerkiksi pikaraitiotie Raide-Jokeri, jonka reitti kulkee myös Leppävaaran kautta, tulee korvaamaan runkobussilinjan 550.

Lisätietoa uudesta linjastosta