Espoo jo kahdeksan vuotta Reilun kaupan kaupunkina

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.3.2017 klo 9.48
Espoolla tuli maaliskuun viimeisellä viikolla täyteen kahdeksan vuotta taivalta Reilun kaupan kaupunkina. Kaupunki oli edelläkävijöiden joukossa vuonna 2009, kun arvonimi myönnettiin sille kolmantena Suomessa. Nyt reiluja kaupunkeja ja kuntia on jo neljätoista. Koko maailmassa reiluja kaupunkeja on lähes kaksituhatta.

Kaupunki käyttää Reilun kaupan tuotteita ja kannustaa myös asukkaita ja paikallisia yrityksiä samaan. Näin kiinnitetään huomiota laajemminkin vastuullisiin valintoihin ja kuluttamiseen. Lisäksi kestävän kehityksen kasvatus on osa espoolaisten koulujen ja päiväkotien arkea. Toimet ovat osa kaupungin johdonmukaista työtä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Kestävän elämäntavan näkökulmat ja sen myötä Reilun kaupan tavoitteet ovat olleet esillä sekä ohjanneet suunnittelua ja toimintaa koko kaupungissa ja tavoittaneet laajasti espoolaiset ja yritykset.

Tiina Elo on Espoon kaupungin Reilun kaupan  kannatusryhmän puheenjohtaja.

”On hienoa, että kestävän elämäntavan edistäminen on otettu vahvasti osaksi kaupungin toimintaa ja sitä kautta Reilu kauppa näkyy kattavasti niin päiväkodeissa kuin esimerkiksi esimiesten kestävän kehityksen valmennuksissa ja kaupungin järjestämissä tapahtumissa”, iloitsee Reilun kaupan kannatustyöryhmän puheenjohtaja Tiina Elo.

Kaupunki myös ostaa Reilun kaupan tuotteita. Muun muassa Reilua kahvia kului kaupungin palvelutaloissa, sairaaloissa, työpaikkaravintoloissa ja muissa toimipisteissä viime vuonna yhteensä yli kymmenentuhatta kiloa. Reiluja banaaneja välipalatarjoiluina ja jälkiruokina syötiin yli 13 000 kiloa.

Reilun kaupan toiminnan ja arvonimen koordinoinnista vastaa kannatustyöryhmä, jossa on edustajia kaupungin toimialoilta, konserniyhtiöistä, oppilaitoksista, seurakunnista, valtuustoryhmistä ja nuorisovaltuustosta.

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon sekä mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Reilu kauppa tähtää köyhyyden vähentämiseen kaupan avulla. 

Reilua kauppaa tukeva kansanliike läpäisee suomalaisen yhteiskunnan. Siihen kuuluu yrityksiä, yhteisöjä ja kulutuspäätöksiä tekeviä kansalaisia.


LISÄTIETOJA:
Tiina Elo, Reilun kaupan kannatusryhmän puheenjohtaja, 045 261 7447
Regina Ekroos, Espoo Catering kehityspäällikkö, 050 589 8051