Espoon Finnooseen nousee puukerrostaloja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.6.2020 klo 10.17

Uudessa merellisessä Finnoon kaupunginosassa Espoossa painottuvat kestävät ja energiatehokkaat ratkaisut. Nyt haettavana on tontteja puukerrostalojen rakentamiseen Kaitaan tulevan metroaseman lähistöltä.

Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 6 600 kerrosneliömetriä, ja niille saa rakentaa kolme puukerrostaloa. Koko kortteli on osoitettu puurakentamiseen.

Kohti hiilineutraalia kaupunkia

Teknisen toimen johtajan Olli Isotalon mukaan Espoo haluaa edistää ilmastomyönteistä ja ekologisesti kestävää rakentamista osana hiilineutraali Espoo 2030 -tavoitetta.

”Finnoon kehittämistä ohjaavat kestävät ratkaisut aina kaavoituksesta energiankäyttöön ja rakennusmateriaaleihin. Kokonaisen korttelin rakentaminen puusta on tästä konkreettinen esimerkki.”

Lisäksi Finnooseen valitaan toimijoita, jotka sitoutuvat energiatehokkuutta edistäviin kriteereihin, kuten esimerkiksi rakennusten energiankäytön mittaamiseen.

Haettavana oleville tonteille tulee toteuttaa pääasiassa vapaarahoitteisia omistusasuntoja. Tontit luovutetaan ensisijaisesti myymällä, ja tonttien luovutuksesta päättää Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto. Tonttihaku päättyy 28. elokuuta 2020.

Ilmakuva Finnoosta.

Viitesuunnitelmassa Finnoon Djupsundsbäcken idästä. Myytävät tontit sijoittuvat kuvan yläreunassa olevalle alueelle. Kuva: Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy / Ramboll Finland Oy.

Meri ja metro houkuttelevat Finnooseen

Finnoo kasvaa 2030-luvun loppuun mennessä 17 000 asukkaan kaupunginosaksi, jonka vahvuuksia ovat merellisyys, lähiluonto ja erinomaiset liikenneyhteydet. Vuonna 2023 avautuva metro kytkee alueen osaksi seudullista ja valtakunnallista raideverkkoa. Finnoon ensimmäisiä asuntoja rakennetaan parhaillaan, ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle vuonna 2021. Käynnissä on myös Finnoon pohjoisosien katuverkoston rakentaminen.

Lisätietoja:

Lisätietoja tonttihausta ja osallistumisohjeet 
Taustatietoa Finnoosta