Omakotitontit

Kaupunki myy ja vuokraa omakotitontteja omatoimiseen rakentamiseen tonttihakujen kautta. Seuraava tonttihaku järjestetään 14.9.–2.10.2020.  

Osallistu omakotitonttihakuun

Hakemus on henkilökohtainen. Samasta taloudesta voi lähettää henkilökohtaiset hakemukset riippumatta siitä, ovatko asukkaat avo- tai avioliitossa tai vain kavereita. Hakijan tulee kuitenkin olla täysi-ikäinen.

Huom. Omakotitonttihakuun liittyvät kysymykset ensisijaisesti sähköpostitse tai soittamalla maanantai-perjantai klo 15-16. Muina aikoina puhelinneuvontaa ei välttämättä ole tarjolla.
 

Tarjolla olevat tontit

Syksyn 2020 tonttihaussa on tarjolla 78 tonttia näiltä alueilta:

  • Kurttila 51 tonttia
  • Henttaa 23 tonttia
  • Lintuvaara 3 tonttia
  • Perusmäki 1 tontti.

Hakijalla on mahdollisuus valita, vuokraako hän tontin vai ostaako sen omakseen.

Taulukko myytävistä tai vuokrattavista tonteista (pdf, 97 Kt)
Kartat myytävistä tai vuokrattavista tonteista (pdf, 5456 Kt)

Tarkemmat kaava-aluekohtaiset tonttimateriaalit löytyvät sivun alapalkista. Tonttien perustietoja sekä varaustilannetta voi selata karttapalvelustamme.

Ohjeet 2020

Ohjeet 2020 (pdf, 94 Kt)
Tonttihakemuksen täyttöohje (pdf, 214 Kt)
Ohje tonttien selailemiseen (pdf, 438 Kt)

Tonttihakuun osallistuminen

Tonttihaku alkaa maanantaina 14. syyskuuta 2020 ja päättyy perjantaina 2. lokakuuta 2020 klo 13. Tonttihakuun osallistutaan täyttämällä sähköinen lomake.

Haku on avoin kaikille täysi-ikäisille yksityishenkilöille, mutta etusijalla ovat espoolaiset hakijat eli ne, joiden kotikunta on väestötietojärjestelmän mukaan 1.1.2020 ollut Espoo.

Tonttihaku perustuu arvontaan, jossa tontin pääsee valitsemaan arvontanumeron mukaisessa järjestyksessä. Tonttihakuun osallistuminen on maksutonta, eikä pelkkä osallistuminen vielä sido hakijaa.

Tonttihaun etenemisestä tiedotetaan näillä nettisivuilla. Katso yleistiedot Espoon tonttihaun periaatteista ja usein kysyttyä omakotitonteista ja hakuprosessista.

Kauppakirja- ja maanvuokrasopimusmallit

Kauppakirja- ja maanvuokrasopimusmallit tulevat loppuvuodesta 2020. 

Syksyn 2020 omakotitonttihaku perustuu kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätökseen 10.8.2020 § 86