Omakotitonttihakuun tulossa lähes 80 tonttia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.8.2020 klo 6.17

Kaupunki suunnittelee järjestävänsä myös tänä syksynä asukkaille tarkoitetun omakotitonttihaun. Tällä kertaa hakuun on tulossa viime vuosia suurempi määrä tontteja – yhteensä 78. Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päättää tonttihausta ja sen ehdoista kokouksessaan 10. elokuuta. 

Pientaloja Kauklahdessa

Tonteista valtaosa sijaitsee kehittyvällä Kurttilan pientaloalueella Saunalahden palvelujen ja meren läheisyydessä. Kurttilasta tontteja on tulossa hakuun mukaan 51. Näistä suurin osa sijaitsee merellisessä Kallvikissa. Kurttilaan on suunnitteilla runsaasti uudisrakentamista, ja alueen katuja rakennetaan parhaillaan.  

Tonteista 23 löytyy luonnonläheiseltä Henttaan alueelta, Suurpellon palveluiden vierestä. Haettaviin tontteihin lukeutuu lisäksi kolme tonttia suositulta Lintuvaaran alueelta sekä yksi tontti Pohjois-Espoon Perusmäen uudelta asuinalueelta. 

Tontin voi vuokrata tai ostaa 

Tontit ovat kooltaan noin 485–1 250 neliömetriä, ja rakennusoikeutta niillä on noin 120–260 kerrosneliömetriä. Jaostolle esitetään, että hakijalla on mahdollisuus valita, vuokraako tontin vai ostaako sen omakseen. Vuonna 2019 noin kolmasosa kaupungin omakotitontin saaneista tarttui ostomahdollisuuteen. Tällöin haussa mukana oli 54 tonttia.  

Tonttihaun tarkasta ajankohdasta viestitään elokuun aikana Espoon kaupungin verkkosivuilla. Tonttihaku perustuu arvontaan, jossa etusijalla ovat espoolaiset hakijat. 

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston esityslista 10.8.2020 

Kuva: Marko Oikarinen