Kaupunki hakee toteuttajaa kerrostalotonteille Tapiolan Ahertajankulman alueelle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Hintakilpailun piirissä on neljän talon kokonaisuus. Rakennusoikeutta hintakilpailun alueella on 9 800 kerrosneliömetriä. Hakuaika päättyy 14.8.2019 klo 12.

Teknisen ja ympäristötoimen tonttiyksikkö valmistelee päätösehdotuksen kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolle tonttien myynnistä syyskuun 2019 kokoukseen.

Tiedot tontista ja tontinluovutusehdoista sekä ohjeet hintakilpailuun osallistumisesta löytyvät esitteestä ja sen liitemateriaalista. Linkki Ahertajankulman hintakilpailun aineistoon.

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KOSKIEN AHERTAJANKULMAN TARJOUSKILPAILUA

Kysymys 1:

Rakennusoikeus on yhteensä 9800 km². 6860 ke-m2 tulee siis toteuttaa kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta. Hankkeen suunnittelu ja rakennuslupaprosessi vievät tässä hankkeessa runsaasti aikaa. Lisäksi hankkeiden rakennusaika on tavanomaista pidempi. Onko rakennusvelvoiteaikaan mahdollista saada pidennystä?

Vastaus:

Perustellusta syystä kaupunki on myöntänyt jatkoaikaa. Kaupungin tahtotila on, että alueen rakentamisessa edetään ripeästi.

Kysymys 2:

Paikoituslaitokseen ajetaan Kulttuurimajakan pohjoissivulle toteutettavan sisäänajorampin ja sen jatkeena olevan ajotunnelin kautta.

Millä periaatteella sisäänajorampin ja sen jatkeena olevan ajotunnelin suunnittelu- ja toteutuskustannukset jaetaan Kulttuurimajakan, kulttuuriparkin ja kilpailukohteen välillä?

Vastaus:

Kohdan 2.3 mukaan aiheuttamisperiaatteella. Aiheuttamisperiaate tarkoittaa käytön mukaan ja mikäli käyttöä ei voida ennustaa, jaetaan kustannukset toissijaisesti pysäköintipaikkojen suhteessa.

Kysymys 3:

Milloin kulttuuriparkin edellyttämät louhinnat toteutetaan ja milloin ne ovat valmiina?

Vastaus:

Hintakilpailumateriaalin kohdan 2.3 mukaan rakentaminen alkaa keväällä 2020. Suunnittelu siis tulevan syksyn aikana.

Kysymys 4:

Milloin kulttuuriparkki on tarkoitus ottaa käyttöön?

Vastaus:

Kohdan 2.3 mukaan 2021.