Espoon kaupunkitekniikka palkittiin työturvallisuudestaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.3.2018 klo 11.09

Työntekijöitä rakennustyömaalla

Kaupunkitekniikan keskus palkittiin vuoden rakennuttajana Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa. Tunnustuksen saajan valitsi aluehallintovirasto tekemiensä työsuojelutarkastusten perusteella.

Espoon kaupungilla oli kilpailussa mukana kolme työmaata: Tuuliniitty, Niittykummun alueen katu- ja puistotyömaa sekä Espoonväylän työmaa välillä Kehä III - Espoonjoen silta.

Palkinnon perusteiden mukaan kaupunkitekniikan keskus on edistänyt työturvallisuuden toteutumista työmaillaan esimerkillisesti. Espoolla on jokaisessa työkohteessa oma valvoja ja turvallisuusasioita käsitellään kaikissa työmaakokouksissa. Dokumentointi on kunnossa ja työntekijälistat sekä työntekijöiden tunnistekortit ovat ajan tasalla, jolloin tiedetään, että työmaalla toimivat vastuulliset tahot. Valvonnan aktiivinen ja säännöllinen toiminta työmaalla edesauttaa häiriötöntä ja turvallista työmaatoimintaa.

Rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare on hyvillään kilpailumenestyksestä:

– Turvallisuuden edistäminen on avainasioitamme, ja on hienoa, että saamme siitä tunnustusta alan arvostetulta taholta. Henkilöstömme suunnittelusta rakentamiseen on hoitanut työnsä hienosti. Meidän täytyy kuitenkin nöyrästi muistaa, että turvallisuus on tehtävä joka päivä.

Uudenmaan alueella 20 vuotta toteutetun Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun järjestivät alan keskeiset toimijat Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, Infra ry, Rakennusliitto, Ammattiliitto PRO, Etelä-Suomen aluehallintovirasto/työsuojelun vastuualue, Työturvallisuuskeskus ja RAKLI ry.