Luontoretket

Ympäristökeskus järjestää luontoretkiä parhaimpiin espoolaisiin luontokohteisiin ja lähiluontoon. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retkitarjonnasta löytyy niin aikuisille suunnattuja tietopainotteisia retkiä kuin lasten ehdoilla eteneviä toiminnallisia perheretkiä.

Espoossa on jäljellä vielä paljon arvokasta luontoa, johon luontoretket tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua. Kaikki retket ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Retkipaikat on valittu niin, että niille pääsee myös julkisilla liikennevälineillä.

Vuoden 2020 luontoretket alkavat koronavirusepidemian vuoksi näillä näkymin vasta kesäkuussa. Huhti- ja toukokuun retket on peruttu. Päivitämme tietoa tälle sivulle.

Lähde retkelle pääkaupunkiseudun luontoon!

Koko pääkaupunkiseudun luontoretkitarjonnan löydät kuntien yhteisestä luontoretkikalenterista. Vuoden 2020 luontoretkikalenteri tulee jakoon, kun tiedetään milloin retkiä voi järjestää. Se löytyy silloin tältä sivulta myös pdf-tiedostona.

Painetun kalenterin voit noutaa  Villa Elfvikin luontotalosta ja asiointipisteistä. Kalenteria tulee  jakoon myös  kirjastoihin.