Näin käsittelet hulevesiä kaupungissa - katso videot!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.11.2018 klo 10.54

Videoissa lähtökohtana on kertoa, mitä hulevedet ovat ja miksi niistä puhutaan niin paljon. Videossa selvitetään, mistä huleveden hallinnassa on kyse ja miten hulevesiä kannattaa käsitellä ja hyödyntää esimerkiksi sadepuutarhoissa.

Hulevesistä syntyy jatkossa yhä enemmän haasteita, kun ilmastonmuutos etenee, kaupungit tiivistyvät ja rankkasateet yleistyvät. Videoilla kerrotaan, miten sade- ja sulamisvesien mahdollisia haittoja – esimerkiksi kaupunkitulvia – voidaan estää. Konkreettisten esimerkkien avuilla näytetään vaihtoehtoisia tapoja vähentää tontilla hulevesistä aiheutuvia riskejä. Videolle on kerätty esimerkkejä rakentamisen ja peruskorjauksen aikaisista toimenpiteistä, joilla esimerkiksi sadevesien mukana liukenevien aineiden ja maa-aineksien kulkeutumista ympäristöön voidaan estää.

Hulevedet ovat myös piha- ja puistoympäristöä monipuolistava mahdollisuus. Videoilla esitellään erilaisia rakenteita, kuten sadepuutarhoja ja painanteita, joiden avulla ympäristöä voidaan monella tapaa elävöittää ja tarjota ihmisille uudenlaisia elämyksiä. Erilaiset kasvillisuutta sisältävät kosteikkoalueet tarjoavat elinympäristön monipuoliselle eliölajistolle.

Videoita rahoittivat Helsinki, Espoo, Vantaa, Lahti, HSY, Uudenmaan Liitto ja Viherympäristöliitto ry. Videon teki Puutarhavideot ja käsikirjoitustyössä oli mukana laaja joukko asiantuntijoita.

Hulevesivideot pääset näkemään täältä. Videoita saa jakaa vapaasti kaikille kiinnostuneille.