Espoo tavoittelee uudenlaisia liikkumismuotoja kotihoitoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.2.2017 klo 12.32

Espoo etsii kokeiltavaksi uusia liikkumisratkaisuja kotihoidon palvelujen sujuvoittamiseksi. Kokeilun avulla etsitään erilaisia liikkumismuotoja kotihoidon ammattihenkilökunnan siirtymiseen asiakkaalta toiselle - polkupyöristä sähköbusseihin ja uusiin kuljetuskeksintöihin.

Kotihoidon palvelut kuten kuntoutus, sairaanhoitopalvelut, ateriat, siivous ja liikuntapalvelut tarjotaan siellä, missä asiakas elää ja asuu.

Espoon kotihoidon palveluita ollaan kehittämässä digitaalisten palvelujen avulla. Tulevaisuudessa työntekijöiden työvälineet ja liikkumismuodot muuttuvat. Jatkossa tavarat ja palvelut liikkuvat työntekijän ja asiakkaan välillä entistä monipuolisemmin.

”Haemme aidosti ja ennakkoluulottomasti modernia, kustannusvaikuttavaa liikkumisratkaisua kasvavalle kotihoidon palvelualueelle”, sanoo Raija Välimäki, Espoon vanhusten palvelujen projektipäällikkö.

Espoo hakee kumppaneita kokeiluihin

Sopivin liikkumismuoto tai liikkumismuodot ammattihenkilökunnan siirtymiseen asiakkaalta toiselle pyritään löytämään kokeilun ja palvelumuotoilun avulla. Erilaiset kaupunginosat ja vaihtelevat keliolosuhteet aiheuttavat tällä hetkellä logistisia vaikeuksia ja ylimääräisiä kuluja, joihin kokeilulla haetaan helpotusta.

Etsimme palvelun tuottajia kehittämään uudenlaisia liikkumisratkaisuja yhdessä Espoon kaupungin kotihoidon henkilöstön kanssa. Espoon kaupunki on julkaissut Hilmassa konseptiehdotuspyynnön uusien liikkumisratkaisujen kokeiluista. Konseptiehdotukset pyydetään jättämään 20. helmikuuta 2017 mennessä.

Espoo haluaa aktiivisesti rakentaa vuoropuhelua markkinoiden kanssa, jotta tulevaisuudessa Espoossa olisi käytettävissä uudenlaisia liikkumispalveluja ja palveluntarjoajia.

Kotihoidon palvelut ovat merkittävä palvelumuoto koko pääkaupunkiseudulla ja kansallisesti.

Espoon kaupunki on mukana Tekesin rahoittamassa ”Liikkuminen palveluna, kaupunkien yhteinen MaaS-innovaatiohankinta” -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kokeilla osallistujakaupunkien toteuttamissa piloteissa uudenlaisia liikkumisen ratkaisuja eri yhteyksissä.

"Mikäli löydämme toteutuskelpoisen ehdotuksen, kehitämme ja toteutamme kokeilun osana Espoon digiagendaa", toteaa kehittämispäällikkö Valia Wistuba, joka vastaa Espoon digiagendan toteuttamisesta.

Lisätietoja ja linkki konseptiehdotuksen jättämiseksi:

Konseptiehdotuspyyntö (Hilmassa)

Konseptiehdotuspyyntö (Tarjouspalvelu.fi:ssä)

(Tarjouspyyntöjen aiheet, kuvaukset ja määräajat näkee ilman kirjautumista, mutta dokumenttien lataaminen ja ehdotuksen jättäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun. Rekisteröityminen on maksutonta ja toimittaja saa käyttäjätunnuksen välittömästi rekisteröitymisen yhteydessä.)

Lisätietoa

Raija Välimäki, projektipäällikkö, Espoon vanhustenpalvelut
raija.valimaki@espoo.fi

Valia Wistuba, kehittämispäällikkö, Espoon digiagendan toteuttamisvastaava
valia.wistuba@espoo.fi