Kuntalainen, ota osaa kirjaston digikokeiluun!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.9.2017 Valia Wistuba

Paikaston testitilaisuus Sellon kirjastossa

Espoon Leppävaarassa, Sellon kirjastossa lanseerattiin 14.9. uusi Paikasto-sovellus, ”virtuaalinen kartta”, jonka avulla kirjaston asiakas voi hakea aineistojen sijainteja. Tuolloin asiakkaat pääsivät ensimmäistä kertaa testaamaan ja antamaan palautetta sovelluksen käytettävyydestä.

Paikasto-kokeilu toteutetaan osa Espoon digiagendaa, jonka tavoitteena on kehittää Espoon palvelujen digitalisointia ja uusien tietoteknisten ratkaisujen käyttöönottoa. Kokeilujen kautta testaamme yhdessä yritysten kanssa kehitysvaiheessa olevia uusia, innovatiivisia digipalveluja ja analysoimme, miten ja mihin niitä voitaisiin hyödyntää kuntapalveluissa. Paikasto on hyvä esimerkki digikokeilusta, johon voi osallistua kuka tahansa kuntalainen.

Olin itse kuntalaisten mukana testaamassa Paikastoa älypuhelimellani. Sovellus näytti näppärästi kirjaston sisätilan kahdesta kerroksesta ja osoitti hakemani aineiston. Eli varsin toimivalta vaikutti jo nyt!

Lanseeraustilaisuudessa oli mietteliäs tunnelma, kun sovelluksen kehittäjät Luova Kupla -yrityksestä esittelivät sovellusta ja demosivat näkymää suoraan screenille. Osallistujat kysyivät sovellukseen liittyviä teknisiä kysymyksiä sekä mitä tapahtuu kokeilun jälkeen. Tulevaisuus on vielä auki, sillä kuten kaikissa Espoon digikokeiluissa arvioimme saatujen kokemusten ja palautteen perusteella, jatkammeko sovelluksen kehittämistä edelleen pilottihankkeena.

Oli hieno fiilis, kun esittelyn jälkeen kysyin, ketkä kaikki haluavat kokeilla sovellusta ja käsiä nousi pystyyn. Sellon kirjaston aula täyttyi porinasta, ja myös käyttöliittymään liittyviä ideoita heiteltiin ilmaan. Kaikki palvelujen loppukäyttäjien antamat palautteet ja ideat ovat kunta- ja sovelluskehittäjille kullanarvoisia!

Paikasto-kokeilu kestää Sellossa syyskuun loppuun. Sovellus toimii Android-mobiililaitteissa ja sen voi ladata ilmaiseksi Google Play -kaupasta. Jos sinulla ei ole Android-laitetta, mutta haluaisit testata sovellusta, voit lainata puhelinta tai tablettia Sellon kirjastosta.

Sovelluksessa on palautenappula, jonka kautta pääset vastaamaan ja kertomaan oman mielipiteesi sen toimivuudesta. Kannattaa osallistua ja vinkata myös kavereille, sillä palautteen antaneiden kokeilijoiden kesken arvotaan leffaliput!

Valia Wistuba

Valia Wistuba
kehittämispäällikkö
Espoon digiagenda