Espoon Keraan syntyy uusi urbaanin taiteen ja kulttuurin keskittymä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.3.2020 klo 10.26

Espoossa sijaitseviin Keran halleihin alkaa tänä keväänä syntyä uusi urbaanin taiteen ja kulttuurin keskittymä, kun uusi Kera-kollektiivi aloittaa siellä toimintansa. Kera-kollektiivin toiminta on yhdistelmä taidetta, yhteisöllistä kaupunkikulttuuria, muraaleja, musiikkia, kaupunkiviljelyä ja tapahtumia.

Kera-kollektiivin idean takana on pitkän linjan kaupunkikulttuuriaktiivi Jaakko Blomberg, joka on aiemmin tehnyt useita erilaisia kaupunkitapahtumia ja taidehankkeita, pääosin kuitenkin Helsingissä. 

“Kera-kollektiivin ajatus lähti halusta luoda suuri kaupunkikulttuurin keidas, jossa on tilaa toimia ja kokeilla uudenlaisia ideoita. Keraan syntyy tavallaan yhdistelmä kaikkea sitä, mitä olen viime vuosina tehnyt. Olen ajatellut Keraan jotain tällaista jo vuosia, joten on mahtavaa, että se vihdoin toteutuu”, Blomberg kertoo.

Inexin entinen logistiikkakeskus ympäristöineen tarjoaakin ainutlaatuiset mahdollisuudet suurten taideprojektien ja tapahtumien tekemiseen. Samaan aikaan alue on kuitenkin helposti saavutettavissa, sillä Espoossa sijaitseva Kera on vain 15 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta AB-alueella, ja hallit ovat heti aseman vieressä. Viime aikoina Keran halleihin ovatkin löytäneet tiensä myös monet muut toimijat.

Kera-kollektiivin kumppanina toimii Espoon kaupungin Innostava Elinvoimainen Espoo -kehitysohjelma sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut rahoittamalla ja tukemalla hanketta. ”Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluissa olemme innoissamme yhteistyöstä ja siitä syntyvästä kaupunkikulttuuritarjonnasta Kerassa. Odotamme ilolla kaupunkiympäristöön syntyvää taidetta ja kulttuuria, sekä tätä kautta syntyvää kaivattua yhteisöllisyyttä”, kertoo tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala.  

Taiteen tekeminen alueella on jo aloitettu, sillä parhaillaan joukko katutaiteilijoita maalaa hallien sisällä vanerille teoksia, jotka tullaan kiinnittämään aluetta ympäröivään aitaan junaradan puolelle. Myöhemmin keväällä ja kesällä alueelle on tulossa taidetta lisää. Alueesta tehdäänkin ainutlaatuinen urbaanin taiteen keskittymä, joka houkuttelee espoolaisten lisäksi ihmisiä paikalle kauempaakin. 

Ajatuksena on, että kollektiivin nimen alla voi olla paljonkin erilaista toimintaa, joka sopii sen ideaan. Tarkoituksena onkin toimia alustana monenlaisille toimijoille ja luoda paikka aidosti yhdessä.

“Alunperin tarkoituksenamme oli tehdä myös tapahtumia jo alkukesästä, mutta koronan takia muutimme suunnitelmia ja pääpaino on alkuun vahvasti taiteella. Niin ihmiset pääsevät nauttimaan taiteesta, vaikka museoihin ei pääsisikään. Mutta tapahtumiakin on myöhemmin luvassa”, kertoo Arina Hiltunen Kera-kollektiivista. 

Lisätietoja:

www.kerakollektiivi.fi

www.facebook.com/kerakollektiivi

www.instagram.com/kerakollektiivi