Espoo aloittaa kampanjan vihapuhetta vastaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.8.2019 klo 13.45

Espoon kaupunki aloittaa luottamushenkilöidensä aloitteesta kampanjan, jolla halutaan havahduttaa ihmiset vihapuheeseen ja sen taustalla vaikuttaviin asenteisiin. Kampanja käynnistyy Espoo-päivänä, perjantaina 30.8. 2019 

Kampanjan tavoitteena on nostaa espoolaisessa arjessa näkyviin monenlaisia ihmisiä, arvostavaa vuorovaikutusta ja kohtaamista sekä sitä, kuinka suuri merkitys jokaisen omalla toiminnalla on.  

Teemaa pidetään esillä myönteisessä hengessä ajatuksella ”rakastetaan, ei vihata” ja ”olemme kaikki espoolaisia”. Näin kaupunki luo tietoisuutta väestömme moninaisuudesta ja luo suvaitsevaa ilmapiiriä. Kampanjan aihetunnisteet sosiaalisessa mediassa ovat #espookaikille, #esboföralla ja #espooforall. 

”Haluamme herättää keskustelua yhteisöön kuulumisen merkityksestä ja yhteisen menestyksen luomisesta. Olennaista on tuoda esiin Espoon vahva tahtotila: vihapuheelle ei ole sijaa kaupungissamme. Kaikki espoolaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toteuttamaan kampanjaa”, sanoo kampanjatyöryhmän puheenjohtaja, Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja Hannu Heikkinen (kok.). 

Kampanja on yksi Espoon tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävistä toimenpiteistä. Se on jatkoa Espoon nuorisopalvelujen ja Espoo kaikille -projektin viime vuosina tekemälle vihapuheen vastaiselle työlle. Toteuttamisessa ovat mukana Espoon nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto, monikulttuuriasiain neuvottelukunta sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta. 

Paneelikeskustelu Entressen kirjastossa 30.8. 

Vihapuheen vastainen kampanja näkyy Espoon kaupungin viestintäkanavissa vuosina 2019–2020. Tulossa on muun muassa podcast-sarja ihmisoikeuksista ja moninaisuudesta sekä erilaisia tapahtumia. 

Kampanjan käynnistää Espoo-päivän paneeli, joka järjestetään Entressen kirjastossa 30.8. kello 17–18.30.  

Seuraavat tapahtumat järjestetään vanhusten päivänä 6.10. ja YK:n päivänä 24.10. Näistä viestitään lähempänä tarkemmin. 

Lisätietoja 

Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja Hannu Heikkinen, puh. 0456332984, hannu.heikkinen@gmail.com