Minna Canthin päivän podcastin aiheena vihapuhe, loukkaava puhe ja maalittaminen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.3.2020 klo 7.00

Vietämme Minna Canthin päivää poikkeuksellisissa olosuhteissa 19.3.2020. Tänä päivänä on yhä merkityksellisempää, että suomalainen yhteiskunta kohtaa kriisin yhtenäisenä, ihmiset toisiaan kunnioittaen. Minna Canthin ajatus siitä, että vastakkainasetteluja tulee välttää, on nyt mitä ajankohtaisin. Minna Canth oli kirjailija, lehtinainen, liikenainen ja mielipidevaikuttaja aikana, jolloin naisten yhteiskunnallinen osallistuminen oli harvinaista.

Tuija Saresma (FT, dosentti, nykykulttuurin tutkija), toteaa insertissään, että Minnalla on kohtalotovereita nykypäivänä. Yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuvat ja luottamustehtävissä toimivat naiset joutuvat kohtaamaan loukkauksia ja vihapuhetta tutkimuksen mukaan.

Espoolaiset vaikuttajanaiset eduskunnasta, kaupunginvaltuustosta ja kaupunginhallituksesta keskustelevat Saresman insertin pohjalta naisluottamushenkilöiden kokemasta vihapuheesta, loukkaavasta puheesta ja maalittamisesta. Podcastin emäntänä toimii Tiina Ahlfors, keskustelijoina Saara Hyrkkö, Arja Juvonen, Habiba Ali ja Kaarina Järvenpää.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan jäsen, Silla Kakkola puolestaan pohtii blogissaan poliittisen keskustelun muuttumista.