Sateenkaariliput liehuvat tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.5.2019 klo 13.53

Espoossa liputetaan sateenkaarilipuilla perjantaina 17.5. kansainvälisenä homo- ja transfobian vastaisena päivänä. Sateenkaariliput liehuvat lipputangoissa Espoon eri kaupunkikeskuksissa mm. Tapiolan kulttuurikeskuksessa, urheilupuistoissa, elä- ja asukeskuksissa sekä lukioissa. Sateenkaariliput viestivät kaikkien osallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

”Liputtaminen viestii kaikkien tasa-arvoa, syrjimättömyyttä, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Se tekee ihmisoikeudet näkyväksi ja korostaa suvaitsevaa ja yhteenkuuluvaa ilmapiiriä. Sateenkaariliput liehuvat Espoossa nyt toista vuotta. Espoo-tarinan mukaisesti meillä on nollatoleranssi syrjintään”, toteaa Espoon kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan esittelijä Kaarina Salonen.

Espoon valtuusto on hyväksynyt vuonna 2008 eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan, jossa lukee: ”Kaupunki sitoutuu julkisesti tasa-arvon edistämiseen ja stereotypioiden torjumiseen. Julkinen sitoutuminen näkyy kaikessa toiminnassa kaupungin sisällä ja palveluissa kuntalaisille.”

Tapiolan kirjastossa järjestetään 17.5. klo 18 - 19.30 yleisötilaisuus, jossa keskustellaan yleisön ehdottamista, aihepiiriin liittyvistä kysymyksistä. Myös translaki teemana on esillä. Panelisteina ovat ainakin Silvia Modig, Sirpa Pietikäinen, Helena Marttila, Alviina Alametsä ja Samuel Sylf. Tilaisuuden juontaa Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja Hannu Heikkinen. 

Kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta on toiminut Espoossa vuodesta 1981. Lue lisää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnasta ja katso oikeusministeriön yhdenvertaisuudesta ja syrjimättömyydestä kertova video.