Konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.7.2018 Hannu Heikkinen, toimikunnan puheenjohtaja

Vuosi 2018 on päässyt jo puoliväliin. Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnassa se on tarkoittanut uusien kuvioiden piirtämistä. Yksi kuluvan vuoden kärkihankkeista on viimevuotiseen tapaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSU.  

Tassu-palkintoa voivat hakea kaikki Espoon kaupungin työyhteisöt. Uutuutena tänä vuonna Tassu-palkinnossa on se, että kaupungin työntekijä voi esittää sitä myös kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi ostopalvelutuottajalle. Tassu-palkinnon perimmäinen idea on tuoda esiin parhaita käytäntöjä Espoon sisällä. Sivutuotteena toimikuntamme saa tietää, mitä kaikkea Espoossa tehdään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen.

Helsingissä on hiljan julkaistu samankaltainen palkinto ja sellainen on myös ainakin Oulussa. Ero Espooseen on kuitenkin siinä, että paikalliset tasa-arvotoimikunnat etsivät itse palkittavan sen sijaan, että niille ehdotettaisiin palkittavia. Nähdäkseni meillä Espoossa kilpailun logiikka on edistyksellisempi, koska näin suuressa kaupungissa emme mitenkään voi olla perillä kaikesta siitä, mitä kaupungissa tapahtuu  ruohonjuuritasolla. Jos mietitään esimerkiksi pelkästään lukioita, niin niitä Espoossa on 11 kpl, sekä yksi ruotsinkielinen lukio ja yksi aikuislukio.

Lisäksi saimme tehtäväksi laatia kattavan ohjeistuksen kaikenlaisen häirinnän kitkemiseksi luottamushenkilöiden parista. Häirinnänehkäisyohjeistus hyväksyttiin kaupunginhallituksessa, ja nyt on edessä sen toimeenpanovaihe. Yleisenä tietona ohjeistuksesta voisi kertoa sen, että vastaavaa ei ole tietojemme mukaan tehty vielä missään muualla Suomessa, eikä edes Euroopassa. Haastavan sen laadinnasta tekee se, että luottamushenkilöt ovat kansalaisten vaaleilla valitsemia ja he nauttivat ensisijaisesti kansalaisten luottamusta, eivät muiden luottamushenkilöiden. Luottamushenkilöiden mahdollinen erottaminen tapahtuu siis seuraavissa vaaleissa. Toki valtuustoryhmästä voidaan erottaa, mutta kaikkein rankimmissa tilanteissa sekin tuntuu kovin köykäiseltä rangaistukselta.

Ohjeistus pohjautuu kahteen eri kategoriaan: ennaltaehkäiseviin toimiin ja sovittelumenettelyyn. Ennaltaehkäiseviä toimia ovat luottamushenkilöiden koulutukset (etenkin puheenjohtaja-asemassa oleville), vuosittaiset kyselyt ja nopeammin tapahtuvat Happy or not -tilastoinnit kokouksista. Vuosittaisessa kyselyssä tarkoitus on kysyä näkemystä kaikilta sadoilta espoolaisilta luottamushenkilöiltä. Tarkoitus on pitää ainakin osa kysymyksistä samana vuodesta toiseen, jotta tilastollinen vertailtavuus säilyy.

Hannu Heikkinen

Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja