Väestömuutosten ennakkotiedot

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Kuukausittain päivitettävät Espoon, pääkaupunkiseudun ja kuuden suurimman kaupungin väestönmuutostiedot sisältävät mm. väestön lukumäärän, syntyneiden lukumäärän, kuolleiden lukumäärän, kuntaan ja kunnasta muuttaneiden lukumäärän, siirtolaisuuden, väestönkasvun tai vähentymän.

Kuukausittaiset luvut ovat ennakkotietoja.

Alla olevissa Excel-taulukoissa on yksityiskohtaisemmat tiedot suurten kaupunkien väestönmuutoksista.

Lisätietoja Eetvartti-neljännesvuosijulkaisusta.

----------------------------------------------------------------------------

Espoon väestö oli vuoden 2020 heinäkuun lopussa ennakkotietojen mukaan 291 400 asukasta

Ennakkotietojen mukaan Espoon väestö kasvoi tammi-heinäkuun aikana yli 1 700 asukkaalla, mikä on lähes 2 200 asukasta vähemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisvuonna. Syntyneitä oli 50 ja kuolleita 100 edellisvuotta enemmän. Luonnollinen väestönlisäys oli 50 henkeä edellisvuotta matalampi. Kuntien välinen nettomuutto oli tappiollinen yli 440 asukkaan verran. Maahanmuutto väheni 260 hengellä edellisvuodesta, espoolaisten muutto ulkomaille myös väheni 420 hengellä ja nettosiirtolaisuus kasvoi edellisvuodesta yli 160 henkilöllä.

Tammi-heinäkuussa Espoon väestöä lisäsi eniten maahanmuutto. Nettosiirtolaisuuden osuus väestönkasvusta oli 79 prosenttia, luonnollisen väestönlisäyksen osuus oli 47 prosenttia. Sen sijaan kuntien välinen muutto oli tappiollinen 26 prosenttia. Laskua edellisvuoteen oli peräti yli 2 300 asukasta. Espoosta muutetaan nyt runsain määrin muualle. Muuttotase on ollut tänä vuonna positiivinen vain toukokuussa.

Espoo sai muuttovoittoa pohjoismaista 100 ja EU-maista 400 asukkaan verran. Suurin osa Espoon saamasta muuttovoitosta ulkomailta tulee kuitenkin pohjoismaiden ja EU-maiden ulkopuolelta, tammi-heinäkuussa määrä oli 810 henkilöä, mikä on 62 prosenttia ulkomaisesta nettomuutosta.

Vieraskielisiä asukkaita (Trimble Locus -tietokannan Väestöosan mukaan) oli heinäkuun lopussa 55 080, mikä on lähes 19 prosenttia koko väestöstä ja heidän osuutensa vuoden 2020 tammi-heinäkuun väestönkasvusta oli lähes 100 prosenttia.

Väestönmuutokset Espoossa heinäkuu 2020