Kymppiluokille ja valmistavaan koulutukseen on valittu opiskelijat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.8.2019 klo 9.00

Alkavana lukuvuonna 2019–2020 opiskelunsa perusopetuksen jälkeisessä valmistavassa koulutuksessa Espoossa aloittaa 201 nuorta. Perusopetuksen jälkeistä valmistavaa koulutusta ovat Espoon kaupungin ylläpitämät perusopetuksen lisäopetusluokat eli kymppiluokat, lukioon valmistava koulutus (LUVA) sekä Omnian ylläpitämä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA). LUVA-koulutus on suunnattu maahanmuuttajille ja vieraskielisille opiskelijoille, joiden tavoitteena on hakea lukioon.

Lisäopetukseen eli kymppiluokille valitut 

Espoon kaupungin perusopetuksen lisäopetusluokille eli kymppiluokille valittuihin opiskelijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse perjantaina 2. elokuuta. Koulutukset alkavat ensi viikolla (viikko 32).

Tänä vuonna kymppiluokille valittiin 109 opiskelijaa. Lisäopetusta järjestäviä kouluja on viisi. Uutena lisäopetuskouluna aloittaa Järvenperän koulu, sillä kymppiluokille valittuja on enemmän kuin viime vuonna. Järvenperän koulun ryhmä mahdollistaa kaikkien valintakriteerit täyttävien hakijoiden pääsyn lisäopetukseen.

Oppilaiden sijoittamisessa kouluiin on kaikki opiskelijat huomioiden pyritty ratkaisuun, jossa koulumatkat julkisella liikenteellä ovat opiskelijalle mahdollisimman sujuvat, mikäli lisäopetuskoulu ei ole kodin lähellä.

Lisäopetukseen valitut

Espoon yhteislyseon koulun lisäopetus 27
Järvenperän koulun lisäopetus 28
Kaitaan koulun lisäopetus 26
Tiistilän koulun lisäopetus 24
Erityisopetuksen lisäopetus Mankkaan koulussa 4

Lukioon valmistava koulutus (LUVA) 13

Liitteenä: Lisäopetukseen lukuvuodeksi 2019-2020 valitut opiskelijat (pdf, 46 Kt)

Omnian ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen valitut

Omniasta lähetetään kaikille ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen valituille henkilökohtainen kirje perjantaina 2.elokuuta. Opetushallitus lähettää hakijalle lisäksi sähköisen tuloskirjeen ja hakija voi ottaa opiskelupaikan vastaan sähköpostilinkin kautta. Tämän lisäksi hakijan tulee toimittaa postitse saamansa opiskelupaikan vahvistuslomake Kirkkokadun InfoOmniaan tai lähettämällä sen postitse.

Vaikka hakija ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisesti, hänen tulee kuitenkin lähettää kirjallinen opiskelupaikan vahvistuslomake oppilaitokselle. Vahvistuslomake lähetetään hakijalle postitse kirjallisen päätöksen mukana. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 16.8.2019. VALMA-koulutus alkaa 19.8.2019.

Vapaita ammatillisen koulutuksen sekä valmistavan koulutuksen paikkoja voi yhä tiedustella InfoOmniasta tai suoraan kyseisen koulutuksen opinto-ohjaajalta. Omnian VALMA:ssa on käytössä jatkuva haku eli opiskelijoita otetaan sisään myös kesken lukuvuoden. Kaikille tänä vuonna perusopetuksen päättötodistuksen saaneille, mutta ilman koulutuspaikkaa jääneille, järjestetään jatkopaikka valmistavasta koulutuksesta.

Omniaan valitut

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA 92

Vapaiden paikkojen tiedustelut

Peruskoulujen lisäopetuksen vapaita paikkoja voi tiedustella Espoon Opetustoimesta Merivuokko Gouldilta sähköpostilla merivuokko.gould@espoo.fi tai puhelimitse 043 825 1832.

Omnian VALMA:n vapaita paikkoja voi tiedustella InfoOmniasta tai p. 09 2319 8360 tai info(at)omnia.fi.  VALMA:ssa on käytössä jatkuva sisäänotto ja jatkuva haku. Jatkuva haku alkaa viikolla 32 www.opintopolku.fi. Koulutuksiin otetaan uusia opiskelijoita joustavasti myös lukukauden aikana. Valman opinnot alkavat 19.8.2019

Etsivän nuorisotyön ohjaajien kanssa kannattaa keskustella silloin, kun nuori on jäänyt kokonaan ilman jatkopaikkaa ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä epäselvät.

Lisätiedot

Espoon kaupungin peruskoulujen lisäopetuksen oppilaskohtaiset asiat ja vapaiden paikkojen tiedustelut:

Merivuokko Gould

arviointisuunnittelija

puh. 043 825 1832, merivuokko.gould@espoo.fi

Espoon kaupungin peruskoulujen lisäopetuksen muut lisätiedot:

Juha Nurmi

kehittämispäällikkö

puh. (09) 816 52033, 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi


Omnian valmentavan koulutuksen lisätiedot:

Marja Muukkonen

opinto-ohjaaja, VALMA

Omnia

puh. 046 851 4861, marja.muukkonen@omnia.fi