Joulukuussa julkaistaan poimintoja koulujen ja lukioiden kestävistä teoista

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.11.2019 klo 9.00

Kouluissa kasvetaan kestävään elämään ympäri vuoden. Teot voivat olla kestäviä niin ympäristölle kuin ihmisten hyvinvoinnille. Jaamme joulukuussa esimerkkejä kouluilla ja lukiolla tehdyistä teoista sekä kaupungin kanavissa koko kaupungin kestävästä toiminnasta.

Yhdessä opitaan kestävään elämään – ympäri vuoden

Kouluissa ja lukioissa kestäviä tekoja tehdään ympäri vuoden niin arjessa kuin erityisinä teemapäivinä. Oppilaat oppivat kestävästä elämästä, perehtyvät valintojen vaikutukseen ja vaikuttavat itse.

Joulukuun aikana kaupungin sivuilla sekä sosiaalisessa mediassa julkaistaan esimerkkejä tänä vuonna tehdyistä pienistä, suurista, erikoisista ja arkisista teoista. Kuluvana lukuvuonna kestävä kehitys on suomenkielisissä peruskouluissa lukuvuoden toimintakulttuurin kehityskohde.

Kestävyyteen liittyvät myös hyvinvointi ja vastuullisuus

Kestävän kehityksen tavoitteena on turvata hyvät elämisen mahdollisuudet nykyisille ja tuleville sukupolville. Sanaparin saatetaan ajatella tarkoittavan nimenomaan luonnon monimuotoisuuden turvaamista, mutta siihen sisältyy valtavasti muutakin. Esimerkiksi hyvinvoinnin parantaminen ja vastuullinen kuluttaminen ovat osa kestävää toimintaa.

Espoo haluaa olla kestävä kaupunki

Kestävä kehitys on tärkeä osa paitsi koulujen, myös koko kaupungin arkea. Espoo on mukana 25 kaupungin edelläkävijäjoukossa, jonka tavoitteena on saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet jo vuoteen 2025 mennessä. Yksi painotetuista tavoitteista Espoossa on osuvasti oppiminen ja koulutus. 

Esimerkkejä kestävistä teoista sosiaalisessa mediassa:

#KestäväEspoo

Twitter @OpetusEspoo @EspooEsbo @SvebiEsbo

Instagram @espoonkaupunki

Facebook Espoo - Esbo