Espoon lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen valittu uudet opiskelijat 

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.6.2020 klo 8.00

Espoon lukioiden kaikki aloituspaikat täytettiin kevään yhteishaussa.  Tänä vuonna lukiopaikkaan vaadittiin vähintään 7,83 keskiarvo. Omnian ammatillisiin koulutuksiin hyväksyttiin yhteensä 1403 yhteishaussa hakenutta opiskelijaa. 

Suomenkielisiin lukioihin valittiin  1953  opiskelijaa, alin vaadittava keskiarvo oli 7, 83  

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin tämän kevään yhteishaussa 1953 opiskelijaa. Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1819 ja Kauniaisissa 134, joten kaikki paikat täytettiin. 

Lukion aloituspaikkoja varattiin viime vuoden tapaan 64 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta.  

Espoon ja Kauniaisten lukioihin valittavan opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tai painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Alin hyväksytty keskiarvo, jolla pääsi suomenkieliseen lukioon, oli tänä vuonna 7,83. Viime vuonna alin keskiarvo oli 7,00.   

Suomenkielisistä lukioista korkein keskiarvo vaadittiin Otaniemen lukioon. Yleislinjalle pääsi vähintään 9,31 lukuaineiden keskiarvolla, matematiikka- ja luonnontiedelinjalle 9,58 keskiarvolla ja teatterin ja median linjalle 17,86 pistemäärällä. Viime vuonna Espoon korkein yleislinjan keskiarvo 9,15 vaadittiin Kuninkaantien lukioon. 

Lukiokohtaiset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain riippuen ensisijaisten hakijoiden määristä sekä mm. lukiokohtaisten aloituspaikkamäärien muutoksista. 

Vain osa niistä hakijoista, joilla on alin vaadittava keskiarvo, on tullut valituksi kyseiseen lukioon. Mikäli useammalla hakijalla on sama lukuaineiden keskiarvo, otetaan tällöin opetusministeriön asetuksen mukaan valinnassa huomioon hakijoiden esittämät hakutoiveet ja sen jälkeen hakijoiden kaikkien aineiden aritmeettinen keskiarvo. 

Ruotsinkielisiin lukioihin vaadittava alin keskiarvo oli  8,17  

Espoon ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin, valittiin 200 opiskelijaa (2019: 200), joista 50 englanninkieliselle IB-linjalle. Alin hyväksytty keskiarvo yleislinjalle oli 8,17 (7,92).  

Kauniaisten ruotsinkieliseen lukioon, Gymnasiet Grankulla samskolaan valittiin 97 opiskelijaa (2019: 97). Alin hyväksytty keskiarvo oli 8,17 (8,67).  

Omniaan valittiin yhteishaussa 1403 opiskelijaa  

Omnian ammatillisiin koulutuksiin hyväksyttiin yhteensä 1403 yhteishaussa hakenutta opiskelijaa. Omnian hakusijoille 1-5 tehtiin yhteensä 5669 hakua. Määrällisesti eniten valittiin opiskelijoita liiketoiminnan perustutkintoon (310 valittua opiskelijaa), sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (218) ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon (136).  

Tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vastaanottaminen  

Lukiopaikka  

Espoon ja Kauniaisten lukioihin valittujen nimet julkistetaan torstaina 11.6.2020. Jos olet antanut hakulomakkeella oman sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostissa linkin henkilökohtaiseen tuloskirjeeseen, jossa näet valintatilanteesi. Samassa sähköpostissa on myös linkki, jonka kautta voit ottaa paikan vastaan sähköisesti. Opiskelupaikka on vastaanotettava tai peruttava 25.6.2020 mennessä.  

Lukioihin valittujen nimet julkaistaan myös lukioiden verkkosivuilla sekä suomenkielisten lukioiden osalta osoitteessa espoo.fi/lukiovalinnat, jos hakija on antanut siihen suostumuksensa yhteishaun hakulomakkeessa.  

Espoon lukioiden omilta verkkosivuilta löydät lisätietoa paikan vastaanottamisesta sekä mahdollisista uusien opiskelijoiden ohjauspäivän aikatauluista.