Kuninkaantien lukioon shakin koulujoukkueiden SM-pronssia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.5.2019 klo 10.34

Kuninkaantien lukion shakkijoukkue Kim Kåhre, Pietari Padilla, Eero Turkkila ja Kasper Turunen voittivat lauantaina 4.5. Espoon Suurpellossa käydyssä shakin Suomen mestaruuskilpailussa pronssia lukioiden sarjassa

Susijengi tuli Kunkusta ja vei pronssimitalin

Joukkuetta ei ollut vielä koolla kilpailua edeltävällä viikolla. Opettaja Hannu Keskitalo ja rehtori Merja Rytsy ryhtyivät soittamaan shakkikerholaisille. Innokkaista pelaajista saatiin muodostettua neljän hengen tiimi.

"Susijengi tuli metsästä ja sai shakkikilpailussa SM-pronssia", summaa opettaja Hannu Keskitalo tunnelmia.

Opiskelijat toivoivat shakkikerhoa – opettaja ja rehtori tarttuivat toimeen

Kuninkaantien lukion opettaja Hannu Keskitalo ja rehtori Merja Rytsy hankkivat opiskelijoiden käyttöön shakkilautoja. Opiskelijat olivat jo jonkin aikaa toivoneet shakkikerhoa kouluun. Hannu Keskitalo oli tiedustellut, voisiko shakkilautojen hankkimista koululle ajatella. "Eiköhän tämä järjesty", muisteli Merja.

Kolmannen vuoden opiskelija Kim Kåhre ei ollut aikaisemmin harrastanut shakkia, mutta koulun tarjoama pelimahdollisuus sai miehen ja tämän opiskelukaverit innostumaan pelaamisesta siinä määrin, että lukiolaisia sai välillä hätistellä kotiin koululta. Pelihetket veivät todella mennessään.

"Alussa meitä oli 15 oppilasta ja neljä pelilautaa. Kyllä sekin oli ihan hauskaa, koska siitä tuli hirmu sosiaalista. Meitä oli iso porukka lautojen ääressä", kuvailee Kim Kåhre alkuinnostusta.

"Kiinnostuin shakista, koska se on stereotyyppisesti älypeli. Halusin itse kokea, millaista on pelata. Oli mukava yllätys, kun shakki olikin niin sosiaalista. Myöskään liika todennäköisyyksien laskeminen ei ole vakuuttanut, koska vastapuoli saattaa kuitenkin pelata aivan toisin, kuin itse on laskelmoinut."

Kim Kåhren joukkuetoverit Pietari Padilla, Eero Turkkila ja Kasper Turunen ovat shakin harrastajia.

"Tämä oli meille kaikille ensimmäinen koulushakin joukkueturnaus, joten emme osanneet vielä valmistautua parhaalla tavalla. Joillain oli viiden litran kanisteri vettä. Ensi kerralla mekin valmistaudumme paremmin", kertoo Eero Turkkila.

Shakin pelaaminen siis jatkuu ja seuraaviin kilpailuihin vaikuttaa näillä puheilla olla jo valmiina ainakin yksi joukkue. Mitä shakki sitten pelaajalleen antaa?

"Shakki vahvistaa 25 prosentilla keskittymiskykyä, muistia ja ongelmanratkaisukykyä", korostaa opettaja Hannu Keskitalo.

Vaikka joukkue saatiin kasaan viime hetkillä ennen kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä, oli itse pelipäivä jännittävä ja menestyksekäs koitos. Kuninkaantien lukiossa oli iloinen hyrinä, kun SM-pronssimitalisteja juhlistettiin.Lukiolaiset Eero Turkkila, Kim Kåhre, Pietari Padilla ja Kasper Turunen ovat hymy herkässä, kun lukion rehtori Merja Tyrky ja shakkikerhoa organisoinut opettaja Hannu Keskitalo onnittelivat ansioitunutta nelikkoa.

Koululaisten shakin JoukkueSM-turnaus järjestettiin Espoossa Opinmäen koululla 4.5.2019. Sarjoja oli alakoulusta toiselle asteelle. Kisa pelattiin neljän hengen joukkueilla. Kisassa oli kova taso ja osallistujia eri puolilta Suomea. Kisasivuille pääset tästä