Otaniemen lukion opiskelijoille palkinto kiertotaloussanastokilpailussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.5.2020 klo 10.09


Walki Groupin Circular Classroom -ohjelman  kiertotaloussanastokilpailun voittajiksi nousivat työparina työskennelleet Jasmine Hammarberg ja Noora Airikkala Otaniemen lukiosta Espoosta. Kilpailun tuomaristo arvioi työn toteutukseltaan helposti lähestyttäväksi ja inspiroivaksi. Nuoret selittävät videona toteutetussa sanakirjassa termit omin sanoin. Työ toimii hyvänä muistutuksena siitä, että kiertotalous toteutuu aivan tavallisten arkisten valintojen kautta. Video pistää pohtimaan, mitä kukin meistä voi tehdä itse. Voit tutustua voittajatyöhön täällä.


Myös kunniamaininta Otaniemen lukion opiskelijalle 

Otaniemen lukiosta saapui kilpailuun useampia korkeatasoisia töitä. Tuomaristo päätti jakaa kunniamaininnan Saaga Sundströmille, jonka työ oli ansiokas erityisesti sanaston laajuuden näkökulmasta. Kunniamaininnan saaneeseen työhön voi tutustua täällä.

Kestävä tulevaisuus on tärkeä osa toimintaa Otaniemen lukiossa 


Otaniemen lukion opettaja Kirsi Haapamäen mukaan kestävä tulevaisuus on tärkeä osa toimintaa Otaniemen lukiossa. 

- Olemme alottaneet tulevaisuuden ruoantuotantoon liittyvän oppimisympäristön rakentamisen kouluun. Vietimme hävikkiviikkoa ja pidimme ruoka-aiheisen keskustelun osana Lähiöfestiä. Olemme myös olleet vahvasti ajamassa jätteiden lajittelua kouluihin Espoossa ja pääsimme mukaan uuteen pilottikokeiluun. OROL-hankkeen (oppiainerajat ylittävä oppiminen lukiossa) puitteissa järjestimme erilaisia kiertotalouteen liittyviä oppimistapahtumia kursseilla. Ensi syksynä 21.9. järjestämme jo kolmatta kertaa Nollapäästöpäivän tilaisuuden lukiolaisille. Myös siellä on tarkoitus tuoda kiertotaloutta esille.

Onnea voittajille! Kilpailun palkinnon 500 euroa jakoi 28.5.2020 Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.


Walki Groupin Circular Classroom-ohjelman (www.circularclassroom.com) puitteissa järjestetty kilpailu tuotti useita hienoja kiertotaloussanastoja, joissa pureuduttiin ansiokkaasti erilaisiin kiertotalouden käsitteisiin. Selityksen saivat lukiolaisilta niin ”resurssitehokkuus” kuin ”teollinen symbioosikin”. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat YK:n alaisen Global Compact Finland -verkoston toimitusjohtaja Lenita Toivakka, Talous ja Nuoret TAT ry:n Päivi Kosunen ja Walki Groupin Innovaatiojohtaja Annika Sundell.