Yhteishaku on käynnissä - tervetuloa opiskelemaan Espooseen!

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
4.3.2020 klo 9.00

Peruskoulun päättävät nuoret hakevat toisen asteen opintoihin yhteishaussa. Hakuaika on tänä vuonna 18.2.-10.3.2020.

Yhteishaku alkaa ja peruskoulun päättävien yhdeksäsluokkaisten on aika hakea toisen asteen opintoihin. Aloituspaikkoja on tänä vuonna Espoon suomenkielisissä lukioissa yhteensä 1819, joista 50 englanninkielisellä IB-linjalla. Ruotsinkielisissä lukioissa aloituspaikkoja on yleislinjalla maksimissaan 150 ja IB-linjalla 50. Omnia tarjoaa ammatillista koulutusta.

Espoossa kaikille peruskoulun päättäville tarjotaan jatko-opiskelupaikka. Lukion aloituspaikkoja varataan lähes 64 prosentille ikäluokasta.

Espoon lukiotarjonta

Espoon kaupungin 10 suomenkielisessä lukiossa ja yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa tarjotaan opetusta yleislinjoilla, joiden lisäksi lukioissa on erilaisia painotuksia, linjoja ja erityistehtäviä. 

Espoon yhteislyseon lukio (yleislinja)

"Espoon yhteislyseon lukio (EYL) on viihtyisä yleislukio, joka tunnetaan hyvästä ilmapiiristään. Meillä opiskelijat kohdataan yksilöinä ja heidät otetaan mukaan päätöksentekoon." 

Espoonlahden lukio (yleislinja, kielipainotus) 

"Espoonlahden lukio eli Jylla on kielipainotteinen yleislukio, joka tunnetaan upeasta yhteishengestään. Laaja kurssitarjonta huipentuu lähiseudun lukioiden laajimpaan kielitarjottimeen"

Etelä-Tapiolan lukio (yleislinja, IB-linja, talous- ja yhteiskuntatieteiden painotus)

"Etis on juuri sopivan kokoinen kodikas kouluyhteisö, jossa huolehditaan jokaisen hyvinvoinnista ja jossa jokainen voi olla vapaasti oma itsensä." 

Haukilahden lukio (yleislinja, urheilulinja)

" Haukilahden lukio on uudenlainen lukio Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tilaratkaisut luovat mahdollisuuden verkostoitua ja tehdä tiimitöitä unohtamatta omaa rauhaa ja hyviä opiskelijahuoltopalveluja." 

Kaitaan lukio (yleislinja, kuvataidelinja)

"Tutki – opi – innostu! Kaitaan lukiossa viihdytään ja innostutaan! Lukiomme sijaitsee vehreässä ympäristössä Iivisniemessä meren läheisyydessä"

Kuninkaantien lukio (yleislinja, it- ja mediapainotus)

"Aika kunkku lukioksi Kuninkaantien lukio on Espoon keskuksessa toimiva yleislukio, joka painottaa mediaosaamista nykytekniikkaa hyödyntäen."

Leppävaaran lukio (yleislinja, urheilulinja)

"Leppävaaran lukiossa opiskellaan avoimessa ja kannustavassa ilmapiirissä uutta teknologiaa ja kansainvälisiä projekteja hyödyntäen. Lukiossa on myös urheilulinja urheilun huipulle tähtääville nuorille. Aloitamme syyslukukauden uusissa tiloissa Karaportissa."

Mattlidens gymnasium (yleislinja, IB-linja)

"Read, lead, succeed!" Mattlidenin lukiossa on Espoon ainoa ruotsinkielinen yleislinja. Lisäksi lukiossa voi opiskella englanniksi IB-linjalla.

Otaniemen lukio (yleislinja, matematiikka- ja luonnontiedelukio, teatterin ja median linja)

"Otaniemen lukiossa yhdistyvät tasokas yleislukio, matematiikka- ja luonnontiedelinja sekä teatteri- ja mediapainotteinen lukiolinja. Tarjolla on monipuolisia ja ainutlaatuisia tutkimus-, matka- ja intensiivikursseja, sekä Aalto-yliopiston kursseja." 

Tapiolan lukio (yleislinja, musiikkilukio)

"Yhdessä tuloksiin Kulttuurin, koulutuksen ja yritysmaailman ytimessä, Tapiolan sydämessä, tiede ja taide kukoistavat." 

Viherlaakson lukio (yleislinja, taidelinja)

"Tieteitä ja taiteita hyvässä hengessä! Tule innostumaan Viheriin! Meillä Viherlaakson lukiossa on positiivinen ja uudistava tekemisen meininki." 

Omnia  - Ammatillinen opetus

"Omnia Koulutuksen laajasta tarjonnasta löydät itsellesi sopivan tutkinnon ja tavan opiskella!"

Lisätietoa koulutusmahdollisuuksista

 • espoonyhteishaku.fi. Tiedot Espoon seudun lukioista ja ammatillisesta koulutuksesta kootusti. Sivustolla on mahdollisuus vertailla näppärästi esimerkiksi lukioiden valintakriteerejä.
 • espoo.fi/lukiot Koonti espoolaislukioista ja linkit lukioiden sivuille.
 • Ammatilliset oppilaitokset ja lukiot (pdf, 5196 Kt)  -opas esittelee Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen toisen asteen opetustarjonnan.

Yhteishaun tärkeät päivämäärät

 • hakuaika 18.2.–10.3.2020 klo 15.00 
 • mahdolliset pääsy- ja soveltuvuuskokeet huhti-toukokuussa 2020 (Omniassa ei järjestetä pääsy- ja soveltuvuuskokeita)
 • tulokset julkistetaan aikaisintaan 11.6.2020
 • opiskelupaikan vastaanottaminen on vahvistettava viimeistään 25.6.2020
 • lisähaut vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin alkaa yhteishaun tulosten julkaisemisen jälkeen
 • Esittelyiltapäivät kaikissa lukioissa järjestetään 15.1.2020 ja 21.1.2020 klo 13.30 alkaen.

Yhteishaku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi