Ylioppilaiden juhla 29.8. perutaan Espoossa, IB-juhla mahdollista striimata valmistuville

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.8.2020 klo 12.45

Ylioppilaiden juhlaa 29.8. ei järjestetä Espoon lukioissa. Juhla oli tarkoitus järjestää keväällä 2020 valmistuneille ylioppilaille, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi Espoon kaupungin lukiokoulutuksen johtoryhmä on päättänyt perua juhlan. 

Syksyllä valmistuville IB-ylioppilaille voidaan järjestää striimattu juhla. Etäjuhlajärjestelyistä saa tietoa omalta lukiolta.  

Lisäys uutiseen 21.8.2020

Espoon alueen koronapandemiatilanne on kiristynyt. Tämän vuoksi Espoon lukiokoulutuksen johtoryhmä päätti, että ylioppilaiden juhlaa 29.8. ei järjestetä. Espoon kaupungin lukiorehtorit, sekä suomenkielisistä että ruotsinkielisestä lukioista, ovat johtoryhmän jäseniä. Päätös yhteisöllisen lähijuhlan perumisesta tehtiin kaupungin terveysviranomaisten suosituksesta. Espoossa valmistui keväällä 1273 ylioppilasta, ja 29.8. suunniteltuun yhteisölliseen juhlaan olisivat osallistuneet myös heidän läheisensä. Tartuntariski tällaisessa tapahtumassa olisi liian suuri. Olemme erittäin pahoillamme harmista, mutta yhteisöllistä juhlaa ei voida näissä olosuhteissa turvallisesti järjestää. 

Suuri osa viime kevään ylioppilaista osallistuu ylioppilaskirjoituksiin myös tänä syksynä, sillä he pääsevät uusimaan osan kokeista ilmaiseksi. Heitä ja muita ylioppilaskirjoituksiin osallistujia halutaan suojella. 

Lukioissa 3. vuosikurssin opiskelijat siirtyvät etäopetukseen 1.9. alkaen ja ovat etäopetuksessa kolmisen viikkoa. Syyskuun lopussa alkava arviointiviikko pyritään kuitenkin toteuttamaan normaalisti lähiopetuksena. Lukioissa on varauduttu siirtymään laajempaan etäopetukseen, jos koronaepidemia sitä vaatii. Seuraavien jaksojen opetusjärjestelyt suunnitellaan tilanteen vaatimalla tavalla, ja siten, että kaikki vuosikurssit pääsevät osallistumaan lähiopetukseen. 

Allekirjoittaneet

Harri Rinta-aho, sivistystoimen johtaja, Espoon kaupunki 

Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, Suomenkielinen opetus, Espoon kaupunki 

Barbro Högström, direktör, Svenska Bildningstjänster, Esbo Stad