Ylioppilaan kirje - "Tänä keväänä on tuntunut usein siltä, että aika on pysähtynyt"

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.5.2020 klo 12.49

Kevään 2020 ylioppilaat valmistuvat poikkeuksellisena vuonna, sillä koronapandemia on siirtänyt perinteiset juhlat syksyyn ja ylioppilaskirjoituksetkin urakoitiin keväällä tiivistetyssä aikataulussa. Tapiolan lukion ylioppilas Eeva Mannonen kirjoitti ajatuksiaan kirjeen muotoon.

Paperille kirjoitettu ylioppilaan kirje

Tänä keväänä on tuntunut usein siltä, että aika on pysähtynyt. Koronavirus on ollut läsnä kaikkialla; mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa ei muusta puhutakaan. Spekulaatiot, tilastot ja kiistat eriskummalliseen tilanteeseen liittyen alkavat jo kyllästyttää.

Kuitenkin aika on jatkanut kulumistaan ja elämä osoittaa muuttumisen merkkejä – työt, lopulliset yo-arvosanat ja yhteishaun tulokset ovat olleet minulle osoitus siitä, että elämää on myös poikkeustilanteen ulkopuolellla. Katse on kääntynyt jo niin vahvasti eteenpäin, että tuntuu omituiselta palata vielä elokuun lopussa juhlimaan lukion loppua. Me ylioppilaat olemme kuitenkin ansainneet symbolisen lopetuksen lukiourakallemme, oli se sitten kesäkuussa tai elokuussa. Sen jälkeen voi kiitollisin mielin jättää lukion taakseen.

Onnea meille!

Kirjoittanut: Eeva Mannonen, Tapiolan lukio

Eeva Mannonen Tapiolan lukio

Aiemmin julkaistuja juttuja kevään 2020 ylioppilaista:

Koronakevään ylioppilaat katsovat luottavaisina tulevaisuuteen (26.5.2020)