Koronavirusaltistuminen espoolaisessa koulussa ja lukiossa: noin 160 henkilöä karanteeniin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.8.2020 klo 10.42

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Etelä-Tapiolan lukion tiloissa ja toinen Mainingin koulun tiloissa. Tapaukset eivät liity toisiinsa.

Koronavirustartunnan saaneet kaksi henkilöä on asetettu eristykseen. Kumpikaan tartunta ei ole peräisin koulusta.

Koronavirukselle altistui noin sata henkilöä Etelä-Tapiolan lukiossa ja noin 60 henkilöä Mainingin koulussa (oppilaita ja henkilökuntaa). Altistuneet on asetettu kotikaranteeniin.Muilla koulujen tiloissa olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä.

Espoon tartuntatautiyksiköstä otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkien koronavirukselle altistuneiden alaikäisten lasten huoltajiin ja täysi-ikäisiin opiskelijoihin. Koulujen muiden oppilaiden huoltajille ja henkilökunnalle kerrotaan tilanteesta Wilmassa.

Koulujen toiminta jatkuu. Kotikaranteeniin määrätyt oppilaat saavat koululta tarkemman tiedon siitä, miten opetus järjestetään karanteenin aikana.


Eristys ja karanteeni:

  • Henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta, asetetaan eristykseen.
  • Terve henkilö, joka on ollut tekemisissä koronavirustautiin sairastuneen henkilön kanssa, asetetaan karanteeniin. Karanteeniaika on kaksi viikkoa altistumisesta. Karanteeni estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Ohje kotikaranteeniin määrätylle

Tietoa koronaviruksesta ja Espoon palveluista: www.espoo.fi/koronavirus