Kymppiluokille ja valmistavaan koulutukseen on valittu opiskelijat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.7.2020 klo 10.05

279 nuorta aloittaa opiskelunsa perusopetuksen jälkeisessä valmistavassa koulutuksessa Espoossa lukuvuonna 2020–2021. Perusopetuksen jälkeistä valmistavaa koulutusta ovat Espoon kaupungin ylläpitämät perusopetuksen lisäopetusluokat eli kymppiluokat, lukioon valmistava koulutus (LUVA) sekä Omnian ylläpitämä ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA). LUVA-koulutus on suunnattu maahanmuuttajille ja vieraskielisille opiskelijoille, joiden tavoitteena on hakea lukioon.

Lisäopetukseen eli kymppiluokille valitut 

Kymppiluokille valittiin 120 opiskelijaa, joista 8 erityisopetuksen lisäopetukseen. Lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) valittiin 18 opiskelijaa.

Espoon kaupungin perusopetuksen lisäopetusluokille eli kymppiluokille valittuihin opiskelijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse maanantaista 3.8. alkaen. Opiskelijat, jotka eivät ole antaneet lupaa nimensä julkaisemiseen saavat tällöin tiedon tulevasta koulusta.

Lisäopetusta järjestäviä kouluja on neljä. Suuren hakijamäärän vuoksi perustettiin uusi lisäopetusryhmä Viherlaakson kouluun. Viherlaakson koulun ryhmä mahdollistaa kaikkien valintakriteerit täyttävien hakijoiden pääsyn lisäopetukseen.  

Oppilaiden sijoittamisessa kouluihin on kaikki opiskelijat huomioiden pyritty ratkaisuun, jossa koulumatkat julkisella liikenteellä ovat opiskelijalle mahdollisimman sujuvat, jos lisäopetuskoulu ei ole kodin lähellä.

Lisäopetukseen valitut

Kaitaan koulun lisäopetus 28
Kauklahden koulun lisäopetus 28
Tiistilän koulun lisäopetus 28
Viherlaakson koulun lisäopetus 28
Erityisopetuksen lisäopetus 8 

Lukioon valmistava koulutus (LUVA) 18

Liite: Lisäopetukseen lukuvuodeksi 2020-2021 valitut opiskelijat (pdf, 43 Kt)

Omnian ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen valitut

Omniaan valittiin 141 uutta VALMA opiskelijaa. 

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan aikaisintaan 31.7.2020. Opiskelupaikka on vastaanotettava 14.8.2020 mennessä. Opiskelupaikan voi vastaanottaa sähköisesti linkin kautta, jonka hakija saa hakemuksessa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. 

Mikäli opiskelupaikka otetaan vastaan sähköisesti, on valitun kuitenkin toimitettava kotiin postitse saamansa opiskelupaikan vahvistuslomake ja kopiot koulutodistuksista InfoOmnian asiakaspalvelupisteisiin (Kirkkokadun InfoOmnia, Kirkkokatu 16 B tai Upseerinkadun InfoOmnia, Upseerinkatu 1 - 3). 

VALMA-koulutus alkaa keskiviikkona 12.8.2020.

Vapaiden paikkojen tiedustelut

Peruskoulujen lisäopetuksen vapaita paikkoja voi tiedustella Espoon Opetustoimesta Merivuokko Gouldilta sähköpostilla merivuokko.gould@espoo.fi tai puhelimitse 043 825 1832.

VALMA:ssa on käytössä jatkuva sisäänotto ja jatkuva haku. Jatkuva haku alkaa elokuun alussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulutuksiin otetaan uusia opiskelijoita joustavasti myös lukukauden aikana. 

Etsivän nuorisotyön ohjaajien kanssa kannattaa keskustella silloin, kun nuori on jäänyt kokonaan ilman jatkopaikkaa ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä epäselvät.

Lisätiedot

Espoon kaupungin peruskoulujen lisäopetuksen oppilaskohtaiset asiat ja vapaiden paikkojen tiedustelut:

Merivuokko Gould
arviointisuunnittelija
puh. 043 825 1832, merivuokko.gould@espoo.fi

Omnian valmentavan koulutuksen lisätiedot:
InfoOmnia
09 2319 8360, sähköpostitse info@omnia.fi.
tai
Marja Muukkonen 
opinto-ohjaaja
puh. 046 851 4861