Sepon koulun lokakuun 2020 tiedote

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.10.2020 klo 9.04

SEPON KOULUSSA TAPAHTUU
Lokakuun 2020 tiedote (pdf, 66 Kt)


Kuukauden tapahtumat: 

Ma 28.9.  Johtokunta kokoontuu

Viikko 40   KiVa tunti 1.- ja 4- luokilla, Aiheet: Meidän luokka-kaikki mukaan! (1.lk) ja Tunnista kiusaaminen (4.lk)

Arvokas tunti 2. 3. 5. ja 6. luokilla (Aihe: Kaveruus)

Pe 2.10.Uusintakuvaus, ilmoita luokanopettajalle 30.9. mennessä, jos lapsesi osallistuu uusintakuvaukseen

Ke 7.10.Vanhempainyhdistyksen järjestämä Geokätkeily -ilta

To 8.10.Oppilaskunnan ja välkkäreiden suunnittelema pelipäivä                   

Ke -To 7. -8.10.                  Löytötavarat esillä oppilaille

Ma - Pe 12.- 16.10.            Syysloma

Viikot 43-443. – 6. luokille mailapelikiertue liikuntatunneilla

Ma 26.10.Vava - teemapäivä 4. – 6. luokilla           

Tiedotusasioita:

1. Koulun lukuvuosiopas 2020 - 2021 löytyy koulun kotisivuilta kohdasta Opiskelu koulussamme. https://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Perusopetus/Peruskoulut/Alakoulut/Sepon_koulu/Opiskelu_koulussamme. 

2. Oppilaiden unohtuneiden koulutarvikkeiden nouto koululta: Koulun ovet menevät lukkoon päivisin klo 14.00, jonka jälkeen kouluun ei pääse hakemaan unohtuneita tavaroita. Poikkeuksena ovat tiistai ja keskiviikko päivät, jolloin koululla on vahtimestari paikalla. Näinä päivinä tavaroita voi hakea klo 15.10 asti.

3. Sepon koululla on nyt oma Instagram-tili: seponkoulu. Tilillä näkyy välähdyksiä koulumme arjesta ja juhlasta. Tervetuloa seuraamaan!"

4. Välkkäritoiminta: Välkkäritoiminta on jälleen käynnistynyt! Välituntileikittäjät vetävät keskiviikon ja perjantain aamuvälitunneilla erilaisia leikkejä ja pelejä kaikille halukkaille. Alkusyksyn välitunneilla leikittävät viime vuonna koulutetut välkkärit, mutta välkkärikoulutus järjestetään uusille 4., 5. ja 6. luokkien välkkäritulokkaille lokakuun aikana. Mukaan peleihin ja leikkeihin ovat tervetulleita kaikki koulumme oppilaat."
Sepon koulussa toteutetaan Arvokas-oppitunteja, joilla edistetään tunteiden ilmaisun ja vuorovaikutuksen taitoja. Arvokas-ohjelman tavoitteena on vahvistaa oppilaiden sosiaalisia ja tunnetaitoja sekä kehittää oppilaiden kykyä parempaan itsehillintään ja tunteiden hallintaan.

5. Arvokas-oppitunneilla harjoitellaan käytännönläheisesti, oppilaiden omista kokemuksista käsin sosiaalisia taitoja, tunnetaitoja, itsehillintää sekä pohditaan eettisen kasvatuksen eri teemoja. Arvokas-ohjelmaa voidaan toteuttaa myös pienryhmälle osana yleistä, tehostettua tai erityistä tukea. Arvokas-tunnit alkavat luokilla 2,3,5 ja 6. Lokakuun tuntien teemana kaveruus.

6. Oppilaskunnan hallitus tiedottaa: Koulussamme toimii Oppilaskunnan hallitus. Luokkien edustajina jatkavat viime lukuvuonna valitut oppilaat tämän syyslukukauden ajan. Uudet edustajat valitaan vaaleilla marras-joulukuussa kalenterivuodeksi 2021. Hallituksen jäsenet edustavat luokkaansa viikoittaisissa kokouksissa. Oppilaskunnan tavoitteena on lisätä oppilaiden aktiivista osallistumista ja vastuullisuutta koulun arjessa. Hallituksen kokouksissa käsitellään oppilaiden ja opettajien esittämiä ideoita ja ehdotuksia sekä organisoidaan erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu tiistaisin klo 9.45 – 10.15.

7. Pohjois-Tapiolan yhtenäinen peruskoulu valmistuu kovalla vauhdilla. Tässä infoa rakennusvaiheesta: https://www.yit.fi/espoonkumppanuuskoulut/ajankohtaista/yleistiedote-pohjois-tapiolan-rakennusurakasta

Syysterveisin                   

Saija Holopainen ja Sepon koulun väki

rehtori