Koulutilojen kuntalaiskäyttö

TIEDOTE 29.5.2020:

Kuntalaiskäyttö koulutiloissa 1.6.2020 alkaen:

Espoon koulutiloja avataan rajoitetusti harrastus- ja yhdistystoimintakäyttöön kesäkuun alusta alkaen. Kaikessa toiminnassa edellytyksenä on pandemiaohjeistusten noudattaminen henkilömäärien, turvavälien ja tehostetun hygienian osalta.

Monenlainen kuntalaiskäyttö (esimerkiksi taloyhtiöiden kokoukset ja kesäleirit) on mahdollista ajalla 1.-17.6.2020 Saunalahden koululla sekä 1.-12.6 ja 27.7.-16.8.2020 ainakin Ruusutorpan, Karakallion ja Mainingin kouluilla, mahdollisesti myös Westendinpuiston ja Mainingin kouluilla. Tilavarauskalenteri on auki kesäajan varaushakemusten tekoa varten osoitteessa: https://resurssivaraus.espoo.fi/opetus_tilavaraus/haku

Päiväleiritoiminta kesä- ja elokuussa on mahdollista myös omavalvontaisena, olkaa yhteydessä ko. koulun rehtoriin ja koulutilavaraukset@espoo.fi. 

Kuntalaiskäytön keskeyttäminen 31.5.2020 saakka:

Hallituksen 16.3.2020 antamien linjausten mukaisesti tilojen kuntalaiskäyttö (harrastus- ja kerhotoiminta, järjestöjen kokoontumiset jne.) Espoon kouluilla ja varhaiskasvatuksen tiloissa keskeytettiin aikavälillä 16.3.-13.5.2020. Tilat olivat hyvin rajoitetusti käytössä 16.-31.5.2020.

Peruuntuneista vuoroista ei peritä käyttökorvauksia.

Säännölliset vuorot lv. 2020-2021:

Valvottujen koulujen säännöllisten vuorojen hakemukset on käsitelty ja myönnetyt vuorot tiedotettu hakijoille 29.5.2020.

Täydentäviä vuoroja vapaaksi jääneisiin tiloihin myönnetään koko kauden ajan saapumisjärjestyksessä.

Lisätietoja tarvittaessa:

Koulujen muut kuin liikuntatilat: koulutilavaraukset@espoo.fi

Koulujen liikuntasalit: liikuntapaikkavaraukset@espoo.fi

Varhaiskasvatuksen tilat: varhaiskasvatus.tilavaraukset@espoo.fi

Seuraa myös tiedotusta osoitteessa: espoo.fi/koronavirus

****** ****** ******

Kuntalaiskäytön ohjeita:

Nämä ohjeet koskevat koulujen luokka-, auditorio-, ruokasali- ja aulatiloja.

Tiloja voi varata kuntalaiskäyttöön silloin, kun niissä ei ole koulutyötä, perusopetuksen iltapäivätoimintaa tai kaupungin muuta toimintaa.

Myös koulujen liikuntatiloihin myönnetään kuntalaiskäyttöä erillisten ohjeiden mukaisesti.

Kuntalaiskäyttövuoro voi olla säännöllisesti toistuva tai yksittäinen (max 3 kertaa). Säännöllisiä vuoroja haetaan koko kauden ajaksi aina edellisenä keväänä, yksittäisiä vuoroja sekä ns. täydentäviä säännöllisiä vuoroja voi hakea jatkuvasti.

Kuntalaiskäyttö on joko valvottua tai omavalvontaista. Valvotun kuntalaiskäytön aikana koululla on paikalla valvoja tai vahtimestari, omavalvontaisessa käytössä käyttäjä kulkee koulun tiloissa omilla avaimillaan ja sitoutuu vastaamaan tietyistä valvontaan ja siistimiseen liittyvistä velvollisuuksista.

Kuntalaiskäytön yleisissä periaatteissa määritellään mm. tilojen luovutus- ja käyttökorvausten määräytymisperiaatteet. Kuntalaiskäytön yleiset periaatteet (voimassa 1.8.2019 alkaen)

Lisätietoja käyttövuorojen hakemisesta, käyttökorvauksista ja tilapäisestä majoittumisesta koulun tiloissa erilliseltä alasivulta, ks. vasen navigaatio.