Projektit

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Meksiko-projekti

Saunalahden koulu tekee kansainvälistä yhteistyötä Meksikossa Guadalajaran ja Querétaron kaupungeissa sijaitsevien Colegio Finlandés -koulujen kanssa. Lapset tutustuvat eri kulttuureihin mm. lähettämällä videoita toisilleen sekä käyttävät eri kieliä esim. lähettämällä kirjeitä toisilleen. Ystävyyskoulujen välillä on toteutettu myös opettajavierailuja.

Ystävyyskoulun linkki: http://www.colegiofinlandes.com

Plan-kummilapsi

Koulullamme on oma kummilapsi  Plan International -järjestön kautta

Kuukausittaisen kummilahjoituksemme  avulla tuetaan lapsen koulunkäyntiä ja autetaan perhettä tulemaan toimeen. Koulumme saa vuosittaisen raportin niistä parannuksista, joita lapsen ja hänen perheensä elämään on avustuksellamme voitu tehdä.

Kummisuunnitelman mukaisesti kummilapsi saa jokaiselta koulumme luokalta kirjeen ja piirustuksen vuoden mittaan. Odotamme jännityksellä kuulumisia myös hänen suunnaltaan.

Kummilapsi Saunalahti

Saunalahden koulun kummilapsi on filippiiniläinen 14-vuotias Mark. Hänen perheeseensä kuuluvat vanhempien lisäksi sisko ja kolme veljeä. Äidinkielenään Mark puhuu warayta.

Mark käy peruskoulua, ja hänen koulumatkansa kestää yhteensä alle 30 minuuttia. Sen hän kulkee kävellen. Markin mieluisin oppiaine on liikunta.

Mark on ollut Saunalahden koulun kummioppilas syksystä 2016 lähtien. Joka kuukausi yksi koulumme luokka lähettää Markille kirjeen kertoen suomalaisesta kouluarjesta ja kysellen koulunkäynnistä Filippiineillä.

Alueella, jossa Mark asuu, perheet ovat hyötyneet mm. seuraavista hankkeista:
- Terveyskampanjoiden järjestäminen
- Elämäntaito-opetus nuorille
- Koulutarvikkeiden hankkiminen lapsille
- Lasten suojelu ja osallistuminen katastrofitilanteissa"

Robotti Ruttunen kouluun

Opetushallituksen tukema Innokas-hanke edistää koulujen teknologiakasvatusta legorobottien rakentelun ja ohjelmoinnin avulla. Verkostossa on 16 espoolaista koulua mukana ja Saunalahden koulu on ollut mukana hankkeessa 2013 vuodesta lähtien. Osallistuimme Espoossa 2013 RoboCup Junior legorobotiikan SM-kilpailuihin ja vietimme koulussamme ja Saunalahden kirjastossa robottiviikkoa keväällä 2014.

Hankkeen blogi: http://luovuusjainnovatiivisuus.wordpress.com