Leppävaaran asukaspuisto

Leppävaaran asukaspuisto avoinna syyslomalla 12.-16.10.2020 klo 8-16

Loma-aikana puistossa käyvistä koululaisista tulee täyttää yhteystietolomake. Asukaspuisto on tarjoaa pienille koululaisille mielekästä tekemistä loma-aikana. Ulkoilemme päivittäin, joten lapset tarvitsevat säänmukaiset ulkovaatteet (sisävaatteet erikseen). Kotoa tuodaan lämmitettävä lounas mikronkestävässä rasiassa sekä välipala. ltapäivisin järjestämme koululaisille erikseen ohjelmaa lasten toiveiden mukaan. Syysloman ohjelma löytyy linkistä http://kalenteri.espoo.fi/10551

AVOIN VARHAISKASVATUS SYKSYLLÄ 2020

Asukaspuistot

Kaikki asukaspuistot ovat avoinna lukuun ottamatta Matinkylän asukaspuistoa, joka on remontissa. Asukaspuistojen toiminta on toistaiseksi ulkotoimintaa. Asukaspuistojen sisätilat pidetään suljettuina. Wc-tiloja saa kuitenkin käyttää tarvittaessa, mutta tällöinkin tulee huomioida 2 m:n turvaväli sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistoissa noudatetaan tällä hetkellä voimassa olevia Korona-ohjeita. Puistoon ei saa tulla, jos on vähänkin sairaana. Puistossa tulee myös huomioida turvavälit sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Suomi tutuksi -toimintaa ei toistaiseksi järjestetä.

Asukaspuistoissa järjestetään toimintaa pienille koululaisille. Toiminta on pääsääntöisesti ulkotoimintaa. Koululaisten välipalahetken aikana huomioidaan hygieniaohjeet ja turvavälit. Osa koululaista on ilmoittautunut maksulliselle välipalalle ja osalla on omat eväät. Jääkaappia ei saa käyttää, joten omien eväiden tulee olla sellaisia, että niitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin. Mikäli lapsia on paljon, välipalahetki porrastetaan.

Avoimet päiväkodit

Avoimet päiväkodit ovat toistaiseksi suljettuina. Näin sen takia, että avoimissa päiväkodeissa ei ole mahdollista järjestää ulkotoimintaa ja sisätiloissa lähikontakteja on mahdoton välttää.

Kerhot

Kerhot aloittavat toiminnan 13.8.2020.
 

tiistai/ tuesday
SADUN LUMO KLO 10
loru-/satuhetki ulkona
storytelling outside at 10

keskiviikko/wednesday
LEIKIN AIKA KO 10
perheliikkari ulkona
playing outside at 10

torstai/thursday
TORSTAIN TAIKA KLO 10
kädentaitoja, nukketeatteria, tapahtumia ym.
changing program etc. at 10

perjantai/friday
RYTMINRIEMU KLO 10.30
laulutuokio ulkona
Grilli omille eväille klo 11
singing outside at 10.30

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Asukaspuisto on tarkoitettu eri-ikäiselle lapsille vanhempineen/hoitajineen sekä varhaisnuorille. Puisto tarjoaa mahdollisuuden sekä omaehtoiseen että ohjattuun toimintaan.Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kävijöiltä saadun palautteen, toiveiden ja ideoiden pohjalta.
 

Puiston ulkotilat ja leikkivälineet ovat kaikkien käytössä. Kouluaikoina sisätilat ovat koululaisten käyttössä iltapäivisin. Puistotalo on pieni ja kodikas rintamamiestalo, piha-alue on aidattu. Puiston piha-alue on vapaasti käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lapset on vakuutettuja tapaturman varalta puiston alueella toiminta-aikana. Alle kouluikäiset lapset ovat aina puiston toiminnassa yhdessä oman vanhemman tai lasta hoitavan muun aikuisen seurassa. Ohjatun toiminnan parissa lapset pääsevät yhdessä toisten perheiden kanssa jumppaamaan ja liikkumaan, kokeilemaan käsillätekemisen iloa, tuntemaan musiikin, rytmin ja tanssin riemua sekä kokemaan erilaisia taide-elämyksiä esim. nukketeatterin keinoin. Vuodenajat ja juhlapyhät rytmittävät puiston toimintaa, juhlia ja tapahtumia.

Asukaspuisto on omatoimisen koululaisen vapaa-ajan viettopaikka, jossa oleskelu perustuu vanhemman ja lapsen väliseen sopimukseen. Päivittäin puistossa käyvästä koululaisesta tulee täyttää yhteystietolomake puistossa, jota saatetaan tarvita mm. tapaturmatilanteissa (katso koululaistoiminta). Viikoittain myös koululaisille on tarjolla erilaisia ohjattuja toimintahetkiä kädentaidoista yhteisleikkeihin. Puiston piha tarjoaa mahdollisuuden vuodenaikojen ja luonnon tutkimiseen, mihin kuuluvat erilaiset juhlat ja tapahtumat. Pienillä koululaisilla on mahdollisuus maksulliseen välipalaan koulujen toiminta-aikana. Puistossa voi syödä myös omia eväitä. Lisätietoja saa kohdasta koululaistoiminta, soittamalla tai käymällä puistossa.

Leppävaaran asukaspuiston ajankohtaiset tiedotteet, viikko-ohjelman, tapahtumat ja vapaana olevat tilavuokrauspäivät löydät jatkossa varhaiskasvatuksen sähköisestä toimintakalenterista.

Linkki kalenteriin:

http://kalenteri.espoo.fi/10551

MUISTUTUSOIKEUS
https://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Varhaiskasvatus/Lapsi_varhaiskasvatuksessa/Muistutusoikeus

Open playgrounds with staff

The open playgrounds with staff are intended for children of different ages and early teens as well as their parents and carers. The activity is open and free of charge, with no advance registration required.  The open playgrounds with staff offer the possibility for supervised morning and afternoon activities for young school children as well as for a snack subject to a fee.

The open playgrounds with staff offer activities to children and adults in instructed and self-directing groups indoors and outdoors. Children under school age attend the activities together with a parent or some other adult caring for them. The staff, clients and other cooperation partners plan together the operations of the residents’ parks. The residents’ parks may also offer clubs subject to a fee.

For schoolchildren
The open playgrounds with staff offer the possibility for morning and afternoon activities for young school children. During the school year, a snack subject to a fee is offered to the children. Further information is available from the instructors of the residents’ parks.