Ilta- ja viikonloppukäyttö

Yleistä tilavuokrauksesta

Espoon asukkaat ja järjestöt/yhdistykset voivat vuokrata/varata asukaspuiston tiloja iltaisin (klo 17-22) ja viikonloppuisin (klo 9-22) yksityiseen ja yhteisölliseen käyttöön, esim. lasten syntymäpäiviin, perhejuhliin tai kokouksiin.

Varhaiskasvatuksen tiloissa päihteiden käyttö on ehdottomasti kielletty. Myös kynttilöiden polttaminen ja eläinten tuominen tiloihin on kiellettyä.

Sopimus-/käyttöehtolomake päivitetään mahdollisimman pian, toistaiseksi tulee käyttää vanhaa lomaketta ja kirjata lisätietokenttään, että noudatetaan 1.8.2019 voimaan tullutta hinnastoa.

Tilojen käytöstä peritään korvaus jokaiselta alkavalta kolmelta tunnilta.

 • normaali käyttökorvaus 15 e/h

 • alennettu käyttökorvaus 7,5 e/h

  Jos kyse on yksittäisestä varauksesta, on maksu aina vähintään kolmesta tunnista eli 3 x 15 = 45 euroa. Tämä koskee aina per alkava kolme tuntia eli jos varaus on 3,5 tuntia, veloitetaan maksu kuudelta tunnilta.

  Jos kyse on koko kauden jatkuvasta säännöllisestä vuorosta, on maksu ”per alkava tunti”, eli laskutetaan vähintään 1 x 15 euroa. 

  Maksuton tilojen käyttö:

  Maksuttomaan tilojen käyttöön on aina oikeutettua sivistystoimen tulosyksiköiden oma toiminta sekä taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelman mukainen toiminta. Lisäksi maksuttomaan käyttöön on oikeutettua seuraava espoolaisille suunnattu sivistystoimen perustoimintaa ja -palveluja merkittävästi täydentävä ja tukeva, voittoa tavoittelematon toiminta:

 • aluenuorisojärjestöjen ja partiolippukuntien, varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistysten, liikuntayhdistysten ja opiskelijajärjestöjen sekä muiden yleishyödyllisten yhteisöjen toiminta

 • Espoon asukasfoorumien sekä rekisteröityjen asukas- ja kaupunginosayhdistysten toiminta

 • vanhus-, sota- ja siviiliveteraani-, eläkeläis-, vammais-, sairaus- ja työttömyysjärjestöjen toiminta

 • Espoon kaupungin muiden toimialojen lapsille ja nuorille järjestämä toiminta

 • varhaiskasvatuksen vanhempaintoiminta

  Alennettu käyttökorvaus:

  Huojennettuun käyttökorvaukseen on oikeutettua seuraava espoolaisille suunnattu sivistystoimen perustoimintaa ja -palveluja täydentävä ja tukeva toiminta:

 • opetus-, harraste- ja kerhotoiminta

 • Espoossa toimivien yhteisöjen järjestämät vapaan kansalaistoiminnan tilaisuudet

 • sivistystoimen lautakuntien myöntämää vuosi- tai kohdeavustusta saavat yhteisöt

 • Espoo-konsernin kuntayhtymien ja osakkuusyhteisöjen opetussuunnitelman mukainen toiminta

 • Espoon kaupungin muiden toimialojen aikuisille järjestämä toiminta

  Normaali käyttökorvaus (perusmaksuluokka)

  Kaikki muu kuin maksuttomaan käyttöön tai alennettuun käyttökorvaukseen oikeutettu toiminta, esimerkiksi:

 • yksityistilaisuudet järjestäjästä ja kohderyhmästä riippumatta

 • myyntitilaisuudet järjestäjästä ja kohderyhmästä riippumatta

Varaus ja vuokrasopimus tehdään suoraan siinä asukaspuistossa, jossa tilaisuus pidetään. Varauksen voit tehdä käymällä tai soittamalla asukaspuistoon tai lähettämällä sähköpostia. Vuokrasopimuksen tekemiseen ja puistotaloon tutustumiseen kannattaa varata noin puoli tuntia aikaa. Mukana tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus. Avaimen saa viimeistään tilaisuutta edeltävänä arkipäivänä ja se tulee palauttaa henkilökohtaisesti ensimmäisenä tilaisuuden jälkeisenä arkipäivänä. Avainta ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle.

Lasku tulee postitse kotiin. Vuokra-aikaan sisältyy ennakkovalmistelu ja loppusiivous.Huonekaluja voi vapaasti siirrellä ja tilan voi koristella mieleisekseen, mutta juhlien jälkeen tilat saatetaan takaisin alkuperäiseen kuntoon.

Keittiöstä löytyy kahvin- ja vedenkeitin, mikroaaltouuni ja sähköliesi, jääkaappi ja pakastin ovat myös käytettävissä. Astioiden suhteen varustelutaso vaihtelee puistoittain. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon ja ylimääräiset kulut kuten hälytys, lisäsiivous ja rikkoutuneet tavarat.

Leppävaaran alueen asukaspuistojen sallittu väkimäärä on:

Karakallion asukaspuisto: 50 henkeä, n. 35 istumapaikkaa
Leppävaaran asukaspuisto: 25 henkeä, n. 15 istumapaikkaa
Perkkaan asukaspuisto: 50 henkeä, n. 40 istumapaikkaa (osa lasten kokoisia tuoleja)
Viherkallion asukaspuisto: 50 henkeä, n. 35 istumapaikkaa (osa lasten kokoisia tuoleja)

Huom: pöytäpaikkoja ei ole istumapaikkoja vastaavaa määrää. 


Premises for hire

Municipal residents, companies and associations may hire some premises of Finnish Early Education (day-care centres, residents’ parks, open day-care centres).

The use of intoxicants is absolutely forbidden on the early childhood education premises. It is also forbidden to light candles or take animals on the premises.

The fee for using the premises is charged for each three beginning hours.
– use of the whole premises €45,00 (incl. VAT)

The premises are given free of charge for use by resident associations and civic organisations whose operations are free of charge and for the public good.