Olarin asukaspuiston kerho

Kotihoidossa olevalla  2-5-vuotiaalla lapsella on mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan lapsiryhmässä. Kerhossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi lastenhoitajaa.

Kerhotoiminnan keskeisiä tavoitteita ovat sosiaalisten taitojen opetteleminen ja myönteisten kokemusten saaminen sekä itsestä että ryhmässä toimimisesta. Kerhotoiminnalla tuetaan itsetunnon kehittymistä ja itsenäistymistä sekä perheitä kasvatustyössä.

Kerhon aikana lapsilla on mahdollisuus vapaaseen leikkiin ja ohjattuihin toimintatuokioihin, jotka sisältävät mm kädentaitoja, liikuntaa, musiikkia ja lukuhetkiä.

Kerhossa pidämme pienen eväshetken, jolloin lapset syövät kotoa tuodut pienet terveelliset eväät. (esim hedelmää, vihanneksia, leipää ja juomapulloon vettä) Reppuun on hyvä pakata myös varavaatteita ja sisätossut. Vaippaa käyttävälle lapselle muutama vaippa ja puhdistuspyyhkeitä. 

Nallekerho 2-5 vuotiaiden kerho

Siilikerho 2-3 vuotiaiden kerho 

Ti ja to klo 9.30-11.30 2-3-vuotiaiden kerho
Ke ja pe klo 9-12 2-5- vuotiaiden kerho

Kerhot noudattavat koulujen loma-aikoja. Lapset ovat vakuutettuja kerhotoiminnan aikana.

KERHOPAIKAN HAKEMINEN

 

Kerhoihin haetaan sähköisesti Espoon varhaiskasvatuksen uuden toiminnanohjausjärjestelmän eVakan kautta. Hakemus löytyy espoo.fi sivuilta, avoin varhaiskasvatus ja kerhot. Järjestelmä toimii parhaiten uusimmilla selaimilla   (chromella ja safarilla) Kerhoon hakemiseen vaaditaan vahvaa tunnistautumista ja se tapahtuu Suomi.fi palvelun kautta. Varaa siis pankkitunnukset lähelle, kun aloitat hakemisen.

Varhaiskasvatuksen kerhot ovat 1.8. alkaen maksuttomia. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan osallistumisesta ei peritä maksua 1.8.2019 alkaen.