Kipparin päiväkoti

Kipparin päiväkoti on aloittanut toimintansa vuonna 1980. Meillä on pysyvä ja työstään innostunut henkilökunta. Toimintamme perustuu turvallisiin ja lämpimiin ihmissuhteisiin sekä kasvatuskumppanuuteen. Päiväkodissamme lapset saavat leikkiä, tutkia, toimia ja oppia kannustavassa ympäristössä, hellyyttä ja hoivaa unohtamatta.

Ryhmät
Päiväkodissamme on monipuolista ja laadukasta varhaiskasvatusta 1-5-vuotiaille ja esiopetusta 6-vuotiaille. Alakerrassa ovat 1-4-vuotiaiden ryhmät Tavit ja Telkät. Yläkerrassa ovat 3-6-vuotiaiden ryhmä Kurjet), Tiirat (integroitu ryhmä) sekä Lokit (esiopetus) ja  Lunnit (pienennetty esiopetusryhmä.)

Tilat
Päiväkotimme kahdessa kerroksessa on jokaisella ryhmällä omat ryhmätilat. Päiväkodissa on myös pienempiä jakotiloja leikkejä varten. Myös aulatiloissa ja käytävillä leikitään ja liikutaan! Päiväkodin salissa lauletaan yhdessä sekä jumpataan ja liikutaan; lasten käytössä on monipuolinen soitin- ja liikuntavälinevalikoima. Päiväkodin piha on suuri ja luonnonmukainen.

Sijainti
Kipparin päiväkoti sijaitsee Ruorimiehenkadun päässä Espoonlahdessa, rauhallisen lähimetsikön, Laurinlahden koulun ja kirkon läheisyydessä. Kevyen liikenteen väylä kulkee päiväkotimme vierestä ja polkupyörille on telineet päiväkodin porteilla. Bussien 124, 146, 147, 542,543 ja 544 pysäkeiltä on 5 minuutin kävelymatka päiväkodillemme. Pysäköintipaikkoja on Ruorimiehenkadun kääntöpaikalla päiväkodin vieressä.

Toimintaperiaatteita
Kipparissa tehdään yhdessä
Kipparin päiväkodissa lapset ja vanhemmat osallistuvat yhdessä henkilökunnan kanssa toiminnan suunnitteluun. Päiväkotimme oma maskotti, Kipparin nalle, kannustaa lapsia ja luo yhteishenkeä mm. Kipparin olympialaisissa ja Pihaseikkailuissa. Henkilökunnan oma näytelmäkerho esiintyy lapsille muutaman kerran vuodessa. 

Vihreä lippu
Ympäristökasvatus ja kestävä kehitys on meille tärkeää. Kipparin päiväkoti on ollut mukana kansainvälisessä Vihreä lippu -toiminnassa jo vuodesta 2003. Vihreän lipun lasten ympäristöraadissa lapset tekevät ja suunnittelevat toimintaa yhdessä aikuisten kanssa. Lapset saavat myönteisiä luontokokemuksia metsäretkillä ja oppivat toimimaan ympäristön, yhdessä olemisen ja ystävyyden hyväksi.  

Liikutaan yhdessä
Liikumme ulkona ja sisällä kaikkina vuodenaikoina. Meillä on mahtava, luonnonmukainen piha, joka tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin leikkeihin ja liikkumiseen. Käymme luistelemassa läheisellä jäähallilla tai ulkokentillä, ja isoimmat lapset myös hiihtävät talvisin. Päiväkotimme vieressä on urheilukenttä, jossa käymme ahkerasti. Nautimme lähiluonnossa liikkumisesta myös metsäretkillä. 

Kipparin päiväkodin toimintakalenteri

https://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Varhaiskasvatus/Lapsi_varhaiskasvatuksessa/Lomakkeet