Kokoelmaohjelma

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Espoon kaupunginkirjaston kokoelmaohjelma

ARISTOTELEESTA AKU ANKKAAN – SYVYYTTÄ JA KEVEYTTÄ HELMET –KIRJASTOSTA


HelMet-kirjasto on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kirjastojen kokonaisuus.

Tarjoamme aineistoa pääkaupunkiseudun asukkaille tukeaksemme sananvapautta ja aktiivista kansalaisuutta, sekä tuottaaksemme iloa ja elämyksiä.

Kirjastossa on kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia, äänikirjoja ja pelejä sekä perinteisissä että sähköisissä muodoissa.  Osa lehdistä on lainattavissa ja varattavissa. Käytössä on myös runsaasti verkkolehtiä.

Kaikki aineistohankinnat kilpailutetaan. Aineisto valitaan yleensä lähikirjastoissa. Aineistoa hankitaan kaiken ikäisille pääkaupunkiseudulla eniten puhutuilla kielillä. Kirjasto hankkii sellaisia elokuvia ja pelejä, joilla on lainausoikeus. Kirjasto maksaa tekijänoikeuskorvaukset. Erityisen kallista tai sellaista aineistoa, jonka käytön arvioidaan olevan vähäistä, mutta hankinnan silti tarpeellista, valitaan vain joihinkin kirjastoihin.

Suurin osa suomalaisesta kirjallisuudesta hankitaan ilman eri toivetta. Voit tehdä ehdotuksen lisäykseksi kokoelmaan kaupunginkirjastosi kotisivuilta tai kirjastossa.

Uutuusaineistoa hankitaan niin paljon että saat varaamasi aineiston viimeistään viidessä kuukaudessa. Nopeille lukijoille on Bestsellereitä, joita saat kahdeksi viikoksi lainaan lähikirjastosta. Myös suosituinta uutuusmusiikkia lainataan viikoksi. 

Voit varata aineistoa tai uusia lainojasi verkkopalvelusta www.helmet.fi. Varatun aineiston kuljetamme perille haluttuun kirjastoon koko HelMet-alueella. Kirjastot ottavat lahjoituksia vastaan harkintansa mukaan

Kirjaston kokoelma elää ja muuttuu, sen kuntoa ja käyttöä seurataan jatkuvasti.  Aineistoa poistetaan kokoelmista sen vähäisen kysynnän, huonokuntoisuuden ja sisällön vanhentumisen vuoksi. Kirjastosta poistettu aineisto myydään asiakkaille, lahjoitetaan tai kierrätetään.

E-aineistoa on HelMet-kirjastoissa vielä melko suppeasti, mutta hankimme yleisen kirjaston kokoelmiin sopivaa aineistoa. Osaa e-aineistosta voit käyttää kotikoneeltasi. Tällaista aineistoa hankimme yhä enemmän.

Kirjasto ei ole arkisto eikä kirjakauppa, vaan meille on tärkeää, että kokoelmissa on sekä laadullista että ajallista syvyyttä. Meiltä löytyy niin Aristotelesta kuin Aku Ankkaa.