Uutta Espoon Karakallion taidealueella: Jussi TwoSevenin visuaaliseen leikkiin kutsuva teospari valmistui

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.10.2019 klo 10.29

Espoolaistaustaisen Jussi TwoSevenin kädenjälki näkyy entistä vahvemmin kaupungin katukuvassa, kun taiteilijan uusin teos valmistui osana Upeart Festival 2019 -taidetapahtumaa. Ilmeikkäistä eläinhahmoistaan ja mustavalkoisesta, graafisesta tyylistään tunnettu Jussi TwoSeven toteutti kahdesta muraalista koostuvan teoksensa Karakallion taidealueelle, osoitteeseen Kalasääksentie 8.

KotkaSuomen tunnetuimpiin katutaiteilijoihin lukeutuvan Jussi TwoSevenin teoksista on muodostunut tunnistettava osa Espoon kaupunkikuvaa. Graffititaustaisen taiteilijan eläinhahmot ilahduttavat ympäri kaupunkia niin pieninä teoksina kuin isokokoisten seinämaalausten muodossa. Alkusyksystä valmistui vallaton karhuteos uuden Otaniemen lukion julkisivuun ja myöhemmin syksyllä taiteilijan city-kettu ryhtyi kurvailemaan pääkaupunkiseudun kaduilla HSY:n jäteauton kyljessä. Nyt valmistunut teospari täydentää Karakallion värikästä taidealuetta kahden talon päätyseiniin levittäytyvällä kokonaisuudella, joka leikittelee vastakkaisuuksilla ja kääntyy positiivista negatiiviksi.

"Teos on jatkoa suomalaisten eläinten sarjalle, jonka parissa olen työskennellyt muutaman viime vuoden ajan. Talo sijaitsee Kalasääksentiellä, joten tätä kautta kalasääski valikoitui aiheeksi. En ollut koskaan aiemmin maalannut negatiiviversiota teoksesta, joten tämä oli erittäin mielenkiintoinen toteuttaa. Negatiivikuvaa maalattaessa piti vain luottaa siihen, että teos menee oikein, vaikka maalaa päinvastaisilla sävyillä kuin normaalisti. Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin pitikin - kun valokuvan negatiiviteoksesta kääntää positiiviksi, se näyttää aivan alkuperäiseltä positiiviteokselta", kertoo taiteilija Jussi TwoSeven teoksestaan.

Jussi TwoSevenin toteuttama teoskokonaisuus syntyi osoitteeseen Kalasääksentie 8. Toteutuksessa
olivat mukana Upeart, Espoon Kaupunki, Espoon Kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut,
Nosturikeskus Pohjanväre, Kallioinen Yhtiöt, Pintaväri ja Tikkurila. Upeart Festival 2019
-taidetapahtuman aikana Espooseen syntyi myös italialaisten Pixel Panchon ja Moneylessin toteuttamat
muraalit Karakallioon ja Suvelaan. Tapahtuma tuo syksyn aikana julkisia taideteoksia kaupunkeihin
ympäri maata.

Lisätiedot:
Facebook: http://www.facebook.com/upeart
Instagram: http://www.instagram.com/upeart
Twitter: http://www.twitter.com/upeart
www.upeart.com
www.mynewsdesk.com/fi/upeart

Kuva: Jussi TwoSeven