KulttuuriTapiola

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
Tapiolasta kasvaa ainutlaatuinen kulttuurialue, kun uudistuvat Espoon kulttuurikeskus ja Kulttuuriaukio, Näyttelykeskus WeeGee ja kaupunkitapahtumat tiivistyvät kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.

Seuraa KulttuuriTapiolan rakentumista sosiaalisessa mediassa:
Instagram
Twitter


Tutustu KulttuuriTapiolan toimintoihin:
Espoon kulttuurikeskus
Näyttelykeskus WeeGee
Kaupunkitapahtumat Espoo

Lisätiedot:
tapahtumaespoo@espoo.fi


Espoon kulttuurikeskus, Espoon kulttuurikeskus
Espoon kulttuurikeskus. Kuva: Tommi Heinonen

 

Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion arkkitehtuurikilpailu
Tapiolan Kulttuurikeskus ja Kulttuuriaukio ympäristöineen uudistuvat ja yhdistyvät entistä tiiviimmin muuhun Tapiolan keskustaan. Tavoitteena on muuttaa Kulttuurikeskus nykyistä monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi, jonne sijoittuvat myös Espoon kaupunginteatterin uudet tilat. Kulttuuriaukiosta halutaan Tapiolan keskustaa elävöittävä korkeatasoinen alue, joka yhdistyy ympäröiviin kiinteistöihin ja niiden toimintoihin, ja joka tarjoaa elämyksiä ja toimintaa kaiken ikäisille.

Uusille ratkaisuille etsitään suunnitelmaa arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailu koskee aluetta, joka sisältää nykyisen Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion sekä aukiota ympäröivät korttelit.
 

Puutarhakaupungin perinteet ja arvot säilyvät

Kilpailussa haetaan ratkaisua ja ideoita monipuolistuvan Kulttuurikeskuksen laajentamiselle ja peruskorjaukselle sekä kilpailualueen asemakaavan muutoksen pohjaksi. Kilpailussa edellytetään toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoista ja vahvasti tulevaisuuteen katsovaa ratkaisua, joka huomioi Tapiolan perinteen, perheet ja lapset sekä Kulttuurikeskuksen arkkitehtoniset arvot.

Tavoitteena on kytkeä Kulttuurikeskus nykyistä paremmin ympäröiviin julkisiin alueisiin, erityisesti Kulttuuriaukiolle ja Keskusaltaalle avautuvaksi. Uudistuneessa Kulttuurikeskuksessa on kolme suurta salia esittävälle taiteelle sekä avoin, moderni kirjasto ja kahvila- ja ravintolapalvelut. Tavoitteena on luoda ainutlaatuinen kulttuurikeskittymä Tapiolan perinteikkäitä arvoja kunnioittaen. Tapiolan Urheilutalon ja Kaupinkallion pysäköintitalon paikalle tulee asuntoja, liiketiloja ja palveluja.
 

Kilpailu ratkeaa tammikuussa 2019

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa haettiin hankkeesta kiinnostuneita suunnittelijoita, joista valittiin viisi monialaista suunnitteluryhmää varsinaiseen kilpailuun.

Kilpailuehdotukset julkaistiin yleisölle kommentoitavaksi. Palautetta ja kommentteja sai jättää 17.12.2018 saakka.

Palkintolautakunta tekee ratkaisunsa tammi-helmikuun 2019 aikana.

Uudistunut ja monipuolistunut Kulttuurikeskus avataan yleisölle vuonna 2025.

Kilpailuehdotukset nähtävillä täällä.