Kulttuurikontti tuo uusia elämyksiä kaupunkiin

Kulttuurikontti tuo jälleen kesällä taidetta ja kulttuuria eri puolille Espoota!

Kulttuurikontti on merikonttiin rakennettu liikkuva kulttuuritila, jonka toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Tänä vuonna mukana on muun muassa muotoilua, tekstiilitaidetta ja mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Inspiroivien ja toiminnallisten työpajojen järjestäjinä toimivat tänä kesänä muotoilukollektiivi Maketti sekä taiteilija Greta Muuri.
Tuotannosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.

Kulttuurikontti on auki kesä–elokuussa 2019 tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 10–15 Olarissa, Otaniemessä ja Espoon keskuksessa alla olevan aikataulun mukaisesti:

KESÄKUU
Olarin asukaspuisto, Meteorinkatu 7
ti 18.6. / to 20.6.  Tekstiilitaiteilija Greta Muuri
ti 25.6. / to 27.6. / la 29.6. Maketti Muotoilukollektiivi

HEINÄKUU
Otaniemi, kauppakeskus A Blocin piha-alue
ti 9.7. / to 11.7. / la 13.7.  Tekstiilitaiteilija Greta Muuri
ti 16.7. / to 18.7. / la 20.7.  Maketti Muotoilukollektiivi

ELOKUU
Espoon keskus, kauppakeskus Espoontorin piha-alue
ti 30.7. / to 1.8. / la 3.8.  Tekstiilitaiteilija Greta Muuri
ti 6.8. / to 8.8. / la 10.8.  Maketti Muotoilukollektiivi
pe 30.8.–la 31.8. (Espoo-päivä)

TYÖPAJOJEN SISÄLLÖT:

Tekstiilitaiteilija Greta Muuri: Minitekstiilien maailma

Minitekstiilien maailma tuo esiin perinteiset ryijyt ja seinätekstiilit. Tekstiilejä tarkastellaan modernilla näkökulmalla erilaisia käsityöllisiä tekniikoita soveltaen. Työpajoissa nautitaan käsillä tekemisestä ja koetaan yhdessä tekemisen riemu. 
Tekstiilien pieni koko innostaa luovaan leikkiin. Tarjolla on myös erilaisia malleja nopeista ja helpoista (10min), pitkäkestoisempiin (45min). Työpajassa opitaan uutta tekemällä ja kokeilemalla. Teosten luomiseen ei tarvita aiempaa osaamista ja niiden valmistaminen soveltuu kaikenikäisille.
Tekstiilit toteutetaan käsin kierrätetyistä langoista ja matonkuteista. Teoksissa voi hyödyntää myös omia käytettyjä kankaita tai niihin voi lisätä luonnosta löytyviä materiaaleja. Luomansa teokset saa mukaansa tai ne voi sijoittaa minikotiin, jonka miniatyyrimaailma viehättää sekä lapsia että aikuisia. Minikoti johdattaa mielikuvitusleikkiin, joka tuottaa iloa. 
Tervetuloa!
Minitekstiilien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa tekstiilitaiteilija  Greta Muuri.


Maketti Muotoilukollektiivi: Taidetieteellinen puutarha

Taidetieteellinen puutarha on vehreä ja virkistävä tekemisen keidas, joka kutsuu mukaan kaikenikäisiä kaupunkilaisia. Muotoilijoiden ohjauksessa kierrätysmateriaaleista rakentuva puutarha kasvaa kesän aikana tuoden väriä ja iloa yhteiseen kaupunkitilaan. Tarjolla on käsillätekemistä, katseltavaa ja keskusteltavaa yhteisteoksen äärellä.
Puutarha-teemaa työstetään eri tavoin, materiaaleja, tekniikoita ja näkökulmia vaihdellen. Pääosassa on erilaisten mielikuvituksellisten kasvien ja kukkien valmistaminen puu- ja tekstiilimateriaaleista sekä niiden ”istuttaminen” yhteisteokseen tai kotiinviemisiksi. Kesän antimina syntyneet teokset lahjoitetaan yleishyödylliseen kohteeseen.
Taidetieteellinen puutarha on tarkoitettu kaikille, kutsumme ihmisiä mukaan taidoista riippumatta. Usein kuultu kommentti ”en osaa” ei ole osallistumisen esteenä. Tarjolla on myös pieniä käytännön tehtäviä, joihin kaipaamme apukäsiä. Puutarhaan saa istahtaa myös oleskelemaan tai lukemaan aiheeseen liittyviä lehtiä ja kirjoja. Värikylläinen kasvimaa on käytössä lasten leikkeihin.
Puutarhan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa MAKETTI kollektiivi/ muotoilijat Laura Pokela ja Arja Rantala. MAKETTI toteuttaa räätälöityä muotoilu- ja taidekasvatussisältöjä yhteistyössä eri kulttuuritoimijoiden kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!Kasveilla askartelua pöydän ääressä