Taidetestaajat

Suomen Kulttuurirahasto tarjoaa kolmelle ikäluokalle kahdeksasluokkalaisia, yhteensä noin 180 000 nuorelle ohjaajineen, mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa. Näitä kulttuurikohteita voivat esimerkiksi olla ooppera, teatteri, konsertti tai taidenäyttely.

Taidetestaajat-hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, ja se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Kaksikielinen hanke toteutetaan lukuvuosina 2017–2020, ja sen rahoitukseen osallistuu myös Svenska kulturfonden.

Yksi vierailu suuntautuu omaan maakuntaan tai lähialueelle ja toinen Helsinkiin tai muualle Suomeen. Säätiöt maksavat taidetestaajien matkat ja pääsyliput.

Taidetestaajien omia arvioita alkaa ilmestyä Taidetestaajat-sivuille syksyllä 2017, ja ne ovat heti kaikkien kiinnostuneiden saatavilla.

Testauksen tueksi sekä opettajat että oppilaat saavat etukäteen tietoa esityksestä, taiteilijoista ja taidemuodosta. Itse kohteessa nuoret pääsevät tutustumaan siihen, mitä taustalla tapahtuu. Kokemuksen jälkeen eri kanavat ovat auki nuorten ajatuksille, oivalluksille, tunteille ja mielipiteille.

Lisätiedot Taidetestaajien sivuilta.