Kansainvälistä tunnelmaa Euroopan urheiluviikon avajaisissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.9.2019 klo 11.45

Tunnelma oli riemukas ja liikunnan ilo lähes käsin kosketeltavaa, kun Euroopan urheiluviikon avajaiset käynnistyivät Leppävaaran urheilupuistossa School Action Day-tapahtuman yhteydessä.

Yli 8000 pääkaupunkiseudun 3.-9.-luokkalaista tanssi, osallistui yhteisliikuntaan ja seurasi musiikkiesityksiä avajaisseremoniassa.

Matteo Zacchetti Euroopan komission liikuntayksiköstä, opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Tuomo Puumala ja Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Inka Hopsu toivat tervehdyksensä tapahtumaan osallistuville. Lapset, nuoret ja asukkaat Göteborgista, Kaunaksesta, Leedsistä ja Brysselistä toivat tervehdyksensä avajaistapahtumaan videon välityksellä.

Euroopan komission aloitteesta vuosittain järjestettävä urheiluviikko kannustaa kaikkia liikkumiseen ja terveisiin elämäntapoihin. Viikon aikana miljoonat ihmiset osallistuvat kymmeniin tuhansiin liikuntatapahtumiin eri puolilla Eurooppaa. Espoossa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikunnan merkeissä.

Tapahtuma tarjoaa Espoon liikuntapalveluille ja kumppaneille myös mainiota näkyvyyttä ja mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisesti.

Avajaistapahtumassa esitetty tervehdys-video: