Tapiola Sinfonietta: Urkuyö ja aaria -festivaalin avajaiskonsertti

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

kapellimestari Reinhard Goebel
Reinhard Goebel, kapellimestari
Tobias Feldmann, viulu

Anton Eberl:  Sinfonia nro 3
Franz Clement:  Viulukonsertto nro 2
Franz Clement: Muunelmia op. 1 Mozartin teemasta viululle ja orkesterille Wolfgang Amadeus Wolfgang Amadeus Mozart: Adagio ja fuuga c-molli KV 546
Wolfgang Amadeus Mozart: Fantasia c-molli KV 475

Tapiola Sinfonietta avaa Urkuyö ja Aaria -festivaalikesän 2020 ohjelmalla, jonka orkesteri esittää samalla viikolla Saksassa, maineikkaalla Mozart-festivaalilla. Orkesteria johtaa kapellimestari Reinhard Goebel.
Konsertti on kunnianosoitus itävaltalaisille klassismin säveltäjille. Avausnumerona on Anton Eberlin viehättävä Sinfonia nro 3, joka on aikalaisteos Beethovenin 3. sinfonian kanssa. Teokset kantaesitettiin samassa konsertissa ja Eberlin sinfonia arvioitiin tuolloin paremmaksi.


Franz Clement oli säveltäjä, joka tunnettiin myös virtuoosimaisena viulistina. Clementin viulukonsertossa nro 2 sekä Muunnelmissa Mozartin teemasta viululle ja orkesterille Op. 1 solistina taituroi monissa merkittävissä kilpailuissa menestynyt Tobias Feldmann.


Päätösnumeroina kuullaan kaksi Mozartin teosta: jousiorkesterille sävelletty Adagio ja fuuga c-molli sekä alun perin pianolle sävelletty c-molli-fantasia.

Yhteistyössä: Urkuyö ja aaria festivaali

Tiedot ja sijainti

Aika

to 4.6.2020 klo 19.00 - 21.00

Paikka

Espoon tuomiokirkko

Kirkkopuisto 5, 02270 Espoo

Järjestäjä

Tapiola Sinfonietta

Hinta, euroa

14

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Liput 14-39 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)