Veneiden kevätkunnostuksessakin on huomioitava poikkeuksellinen tilanne

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
6.4.2020 klo 11.52

Vaikka yöpakkasia on vielä ollut, ryhdytään satamissa jo veneiden kevätkunnostukseen. Veneilijöitä muistutetaan, että myös venesatamissa tulee noudattaa valtioneuvoston ja terveysviranomaisten antamia suosituksia ja määräyksiä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.  

Toistaiseksi ei ole annettu sellaisia suosituksia tai määräyksiä, jotka estäisivät venesatamien käytön. Venesatamissa, niin talvisäilytysalueilla kuin laitureillakin, tulee kuitenkin noudattaa annettuja suosituksia ja pitää kanssaveneilijöihin riittävä etäisyys, pyrittävä välttämään lähikontakteja ja huolehdittava hygieniasta. 

Näistä poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta toivotaan, että mahdollisimman moni saa veneensä vesille 10.6. mennessä ja pääsee nauttimaan harrastuksestaan. Kaikille tämä ei poikkeustilanteen vuoksi ole mahdollista ja siksi liikuntapalvelut on päättänyt, ettei niin kutsuttua vesillelaskupakkoa tänä vuonna ole. Kaupungin venesatamassa olevan venepaikan haltijan tai kaupungin venesatamassa toimivan kerhon jäsenen veneitä saa tänä vuonna säilyttää nykyisellä talvisäilytyspaikalla myös 10.6.-15.9. sekä seuraavan talvisäilytyskauden 15.9.2020– 10.6.2021. Talvisäilytyspaikasta tullaan laskuttamaan normaalisti.  

Jo veneensä laskeneet tai sen laskevat, saavat jättää venepukkinsa tai trailerinsa nykyiselle talvisäilytyspaikalle. Määräaikaiset talvisäilytyssopimukset päättyvät kuitenkin normaalisti 10.6. 

Venekerhot voivat antaa jäsenilleen myös omia ohjeita ja päätöksiä. 

Lisätiedustelut sähköpostilla osoitteesta venepaikat@espoo.fi